Mamak Belediyesi Aile Merkezlerinde yapılan Aile Akademisi’nin dördüncüsü tamamlanarak, törenle yeni mezunlara sertifikaları verildi.

Neşet Ertaş Aile Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, meclis üyeleri katıldı. Törende konuşan Mamak Belediye Başkanı Akgül, “Kadınlarımızın sosyal hayatta daha fazla yer almasını istiyoruz. İşte bunun için ilçede hizmet veren aile merkezlerimizde kadınlara yönelik çeşitli kurslar düzenliyoruz. Bu kurslarımızda kadınlarımız çeşitli dallarda eğitimler alıyor. Mamak’ta bugün 13 aile merkezimiz hizmet veriyor ve çok yakında bir tanesi daha hizmete başlayacak” dedi.

Aile merkezlerinin kadınlardan büyük talep gördüğünü belirten Akgül, “Aile merkezlerimize göstermiş olduğunuz talep ve katılımlarınız bizler için son derece önemli. Aile Akademisi’ne katılan kursiyerlerimizden düzenli olarak geri dönüşler alıyoruz. Bu geri dönüşlerde görüyoruz ki Aile Akademisi’ne katılan kadınların hayata bakış açıları büyük oranda değişiyor ve olumlu yönde birçok düzelme oluyor” dedi.

Sertifika töreninde kadınlar Aile Akademisi’nde aldıkları dersler sayesinde hayatlarında nelerin değiştiğini dile getirerek, Akgül’e teşekkür etti. Törenin sonunda Aile Akademisi’ne katılan kadınlara sertifikaları takdim edildi.

Toplam altı hafta devam eden Aile Akademisi’nde eğitimler haftada iki gün olarak düzenleniyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün eşi Zeliha Akgül’ün gönüllü olarak koordine ettiği Aile Akademisi’nde aile olmanın önemi, ergenlik, çocuklarla iletişim, eşlerle uyumlu bir evliliğin nasıl olması gerektiği gibi konularda seminerler veriliyor.