Başkanlığını Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay’ın yaptığı AK-EV Hoşdere Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Ankara Çankaya’ya yeni bir cami kazandırdı.
Çankaya ilçesi Hoşdere Caddesi Özvatan Sokak’ta yapılacak AK-EV Hoşdere Camii Külliyesi, bölgedeki cami ihtiyacını gidererek, vatandaşlara büyük katkı sunacak. Maltepe Camii İmamı Mustafa Demir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Medeni Sevinç, Gürkan Alper, birçok yeni ve eski milletvekili, Memur-Sen’e üye sendikaların genel başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Bem-Bir-Sen Ankara Şube Başkanı ve teşkilatları, Ankara Kültür Eğitim Vakfı üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
BAŞBAKAN YILDIRIM: “HÂYIR HASENAT İŞİ GÖNÜL İŞİDİR”
Başbakan Yıldırım, “Cami yaptırmak, eser bırakmak, insan yetiştirmek, biz bu dünyayı terk ettikten sonra arkamızda kalacak hoş sedaların en önemlisidir. Hâyır hasenat işi gönül işidir. Dernek yönetimine teşekkür ederim. Vakıfçılıkta hizmet ya vakitle olur ya da nakitle olur. Bütün hayır sahiplerinin bu güzel esere yapacağı katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ederim. Bu mahallede oturan birisi olarak camiden en çok ben nasipleneceğim. Emeği geçen herkese teşekkür eder, Ankaramıza, mahallemize ve bütün Müslümanlara hayırlı olmasını dilerim” dedi.
TURBAY: “CAMİLERİMİZ KIYAMETE DEK İSLAM’IN SEMBOLÜ OLACAKTIR”
Temel atma töreni sonrası açıklama yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı ve AK-EV Hoşdere Camii Dernek Başkanı Mürsel Turbay, törene teşrif ederek temel atan başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, milletvekillerine ve katılımcılara teşekkür etti. Turbay şunları söyledi:
“Camiler, Müslümanlar’ın problemlerinin çözüme kavuşturulduğu, birlik ve beraberliklerinin pekiştirildiği ve İslam kardeşliğinin temellerinin atıldığı böylece toplumda ortak bir şuurun oluşturulduğu mekânlardır. Camilerimiz her dönem ve kıyamete dek İslam’ın sembolü olacaklardır. Müslüman toplumlar her coğrafyada ve her dönemde cami yapımına büyük önem vermişler ve cami merkezli şehirler, beldeler oluşturmuşlardır. AK-EV Hoşdere Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, hem bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda hem de aynı zamanda kültür ve medeniyet dünyamıza katkı sunmak maksadıyla içerisinde caminin de bulunacağı çok amaçlı ve kapsamlı bir külliyenin yapımı için Bismillah diyerek temellini attık. Bu hayırlı ve güzel ibadeti yaparken kardeşlerimizi ve kurumlarımızı da katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Zira biliyoruz ki; Her hayırlı girişim ve hizmette Müslümanlar’ın dâhil olması o işi daha güzelleştirecektir. Hayırlı uğurlu olsun.”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise yaptığı konuşmada, “Hayırlı bir hizmetin temelini atıyoruz. Hem yurt hem de güzel bir camimiz olacak. Elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Törende konuşan AK-EV Hoşdere Camii Dernek Başkan Yardımcısı Çorum eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, caminin temel atma safhasına gelmesine katkı sunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür ederek, caminin hayırlara vesile olmasını diledi.
Yapılan konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından dua edilerek, Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler butona basmak suretiyle caminin temelini attı. Temel atma töreni sonrası Bem-Bir-Sen Genel Başkanı ve AK-EV Hoşdere Cami Dernek Başkanı Mürsel Turbay, AK-EV Hoşdere Cami Dernek Başkan Yardımcısı Ali Yüksel Kavuştu ve katılımcılar dualar eşliğinde kurban kesti.
AK-EV Hoşdere Cami Külliyesi, zemin bin 71 metrekare olmak üzere toplam 6 bin 270 metrekare alanlı 3 bodrum+zemin+1 kat olarak 5 kattan oluşuyor. İnşa edilecek külliyede cami ile birlikte kütüphane, kız ve erkek Kur’an kursu, cami lojmanı, konferans salonu, yemek salonu, çocuk oyun alanı, gasilhane, otopark gibi alanlar bulunacak.