Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Sanatla, edebiyatla, sporla uğraşan çocuklar kötü alışkanlıklardan uzak durur” dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sergi Salonunda başladı. Altındağ Belediyesi Gülpınar Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 23 Nisan’ı konu alan ‘Çocuk Gözüyle Bakmak’ isimli sergi büyük ilgi gördü. Yeteneklerini resme yansıtan minik ressamlar, 250 eserin altına imza attı. Anaokulu Müdürü Sevgi Beyaz, Altındağ Belediyesinin katkıları ile Altındağ’da çocukların yeteneklerini keşfetmek ve bu yetenekleri daha da geliştirmek için gayret sarf ettiklerini söyledi.
Gelecek nesillerin sanatla mutlaka uğraşmasını isteyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Sanat, edebiyat ve sporla uğraşan çocuklar kötü alışkanlıklardan uzak durur” dedi. Çocukların küçük yaşlardan itibaren sanata yönelmesi gerektiğini kaydeden Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak bu duruma zemin hazırladıklarını vurguladı. Tiryaki, çocukların oldukça başarılı resimler yaptığını ve ilerleyen zamanlarda bu yeteneklerin değer kazanacağına inandığını ifade etti.
UNUTULAMAYACAK BİR GÜN
Sergide eseri yer alan öğrencilerden Zelen Dila Yavuz (6), resim yapmayı çok sevdiğini söyledi. Daha önce çok sayıda resim yaptığını ifade eden Zelen, ilk defa bir sergiye katıldığını ve bu günü hiç unutamayacağını belirtti. Zelen, anne ve babasının resim yaparken kendisine büyük destek olduğunun da altını çizdi.
Bir başka öğrenci Batuhan Eren Bozyil (6) ise şöyle konuştu: “Hem okulda hem evde resim yapıyorum. Ödevim olmasa bile resimle uğraşıyorum, boyama kitaplarından çalışıyorum. Öğretmenlerim yetenekli olduğumu söylüyor. Bu resmi bir günde yaptım. Resmim sergide yer aldığı için çok mutluyum. İleride ressam olmayı düşünüyorum.”