Ankara Barosu’nda, genel kurul öncesinde ön seçim heyecanı yaşandı. Demokratik Sol Avukatlar Grubu (DSAG), Ankara Barosu Başkanlığı’na aday göstereceği ismi belirlemek amacıyla ön seçim yaptı. Ön seçimi, halen Ankara Barosu Başkanlığı görevini yürüten Hakan Canduran kazandı.
Ankara Barosu’nu 48 yıldır yöneten DSAG, ekim ayında yapılacak genel kurulda başkanlığa aday göstereceği ismi belirlemek üzere önceki gün ön seçim yaptı. Vedat Dalokay Salonu’nda gerçekleştirilen ön seçimde, Hakan Canduran, Seçkin Arıkan, Zafer Günal ve Fatih Deniz Alaeddinoğlu yarıştı.
Ön seçimde Hakan Canduran 2 bin 6, Seçkin Arıkan bin 518, Zafer Günal 840 ve Fatih Deniz Alaeddinoğlu 319 oy aldı.
Böylece DSAG’nun Ankara Barosu Başkan Adayı, Hakan Canduran oldu. Canduran, ekim ayında yapılacak genel kurulda diğer grupların adaylarıyla yarışacak.
Hakan Canduran, ön seçim sonrasında yaptığı konuşmada DSAG olarak büyük bir demokrasi şölenini hep birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Ankara Barosu’nun en büyük gücü ve lokomotifi olan DSAG’ın ön seçime 4 binin üzerinde bir katılımla gücünü bir kez daha ispat ettiğini belirten Canduran, “Sizlere beni ve ekip arkadaşlarımı bir kez DSAG’nun Ankara Barosu adayı olarak gösterdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Seçime katılan diğer başkan adayı meslektaşlarıma, tüm aday arkadaşlarıma ve bugün burada DSAG’na destek veren tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Bir önceki seçim sürecinde bölünen DSAG’nun bu seçim sürecinde yeniden birleşerek eski gücüne kavuşması gerektiğini vurgulayan Hakan Canduran, “Şimdi zaman, birleşip bütünleşme ve bir büyük aile olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetini koruma kollama ve yüceltme zamanıdır” diye konuştu.