Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerinin yapıldığı Altınpark’a kurulan Kutsal Emanetler Sergisi ve Kitap Fuarı’nın açılışlarını yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla Altınpark’ta Kutsal Emanetler ve Kitap Fuarı Sergisi açtı. Açılışa katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Bu büyük bir nimet. Tüm Türkiye’yi davet ediyoruz. Gelsinler görsünler” diyerek, sergide bulunan “Osmanlı Dönemi Kabe-i Şerif, Medine-i Münevvere Örtüleri" görmeleri için yerli ve yabancı turistleri Ankara’ya davet etti.

Serginin 21 Haziran’a kadar açık olacağını belirten Gökçek, “Böyle eserleri görmek için Türkiye’den herkesin geleceğini düşünüyorum. Kabe’yi görmek için bu kadar insan çaba sarf ediyor. Burada gelip Kabe’nin kapısını görecek. Hem de Kanuni Sultan Süleyman zamanındaki, Sultan Abdülhamit zamanındaki, Sultan Abdülaziz zamanındaki Kabe kapılarını görecek. Bu büyük bir nimet tabii. Biz bütün Türkiye’yi davet ediyoruz. Gelsinler görsünler” diye konuştu.

“14 kutsal emaneti burada sergileyeceğiz”

Yıllarca Kabe’ye örtülük yapmış çok sayıda eserin sergilendiğini açıklayan Gökçek, “Bugün inşallah bir ilke imza atıyoruz Allah izin verirse ve özellikle yıllarca Kabe’ye örtülük yapmış bir çok eser var elimizde. Peygamber Efendimizin mezarında bulunan, üstüne örtülen eserlerimiz var burada. Bunlardan 14 tanesini burada sergileyeceğiz. İçerde göreceğiniz Kabe kapısı örtülerinden biri, Kanuni Sultan Süleyman hazretlerinin, Kabe’nin kapısına zamanında yaptırdığı örtü. Yani tam anlamıyla bir servet, gördüğünüz zaman gerçekten hayran olacaksınız” ifadelerini kullandı.

“Kitap fuarımızda çok miktarda yayın evi var”

Gökçek, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Kur’an-ı Kerim’in de sergilendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Ayrıca dünyanın en büyük Kur’an-ı Kerim’ini de içeride sergiliyoruz. Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş. O acıdan ramazanda Ankaralılara çok güzel bir seyir hediyesi olacak inşallah. Ayrıca burada kitap fuarımız var, çok miktarda yayınevinin, eserlerini burada satışa sunduğu, sizlerin beğenisine sunduğu bir mekan. Küçük çocuklarımızı unutmadık. Büyükler sergileri gezerken, alışveriş yaparken çocuklar da eğlenecek. Çocuklar için panayırımız var. Dedik ki bu ramazan, Ankara Büyükşehir önderliğinde bir başka olsun. Ona göre bir organizasyon yaptık. Umarım ki beğeneceksiniz.”

Açılış törenine katılan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de Ramazan ayında Ankara’ya, Osmanlı Dönemi Kabe-i Şerif, Medine-i Münevvere örtülerini getirdiği için Başkan Gökçek ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Kurdele kesiminin ardından Gökçek, eşi Nevin Gökçek, Ankara milletvekilleri ile ASO Başkanı Nurettin Özdebir sergi ve fuar alanını gezdi.

Gökçek, Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kabe kapısı örtüsünü göstererek, yaklaşık 500 yıllık bir eser olduğunu söyledi. Kabe kapısı örtülerinin her yıl değiştiğini hatırlatan Gökçek, Osmanlı padişahlarının, Kabe’ye olan saygılarını, özellikle bu örtüleri yaptırtarak gösterdiklerini belirtti.

Sergideki, dünyanın en büyük Kur’an-ı Kerim’inin örtüsünü, eserin sahibiyle birlikte kaldıran Gökçek, ardından tezhip sanatı sergisini gezdi. Burada kendisine hatıra olarak Göke Kalyonu desenli İznik çinisi hediye edildi. Gökçek, beraberindekilerle, dini ve popüler olmak üzere 170 kitabın bulunduğu fuarı da gezdi. Ardından Altınpark’a kurulan iftar alanında, Başkentlilerle birlikte iftar yaptı. (CNR-