Ankara Büyükşehir Belediyesi, sürücülerin ve yayaların can güvenliği için köprü ve üst geçitlere çarpmalara karşı daha dayanıklı paslanmaz oto korkuluklar yerleştiriyor.
Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, sürücülerin ve yayaların can güvenliğinin sağlanması amacıyla, eskiyen ve çeşitli sebeplerden dolayı zarar gören mevcut demir korkulukları, mukavemeti daha iyi, estetik ve daha az bakım gerektiren paslanmaz korkuluklarla değiştiriyor.
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Ankara’nın farklı ilçelerine 2015-2016 döneminde yaklaşık 7 bin metre paslanmaz oto korkuluk yapıldı.
Daha dayanıklı paslanmaz korkuluklar, 50X55 cm boyutlarındaki betonarme yapı üzerine entegre edildiğinden, trafik kazaları ve araç çarpmalarında can ve mal kaybı gibi olumsuzlukların daha az zararla atlatılması sağlanıyor.
KULLANIM ÖMRÜ DAHA UZUN
Paslanmaz korkuluklarda boyama ve pas gibi durumların yaşanmasının da önüne geçildiği ve kullanım ömrünün daha uzun olduğu belirtiliyor.
Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Samsun Yolu üzerindeki köprülerde, Gençlik Caddesi Köprüsü’nde, Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki Ehlibeyt ve Tanyel i(100.Yıl Köprüsü) köprülerinde, Bilkent Köprüsü’nde, Şaşmaz Bulvarı’nda, Sincan ASKİ Bölgesi ( Ayaş Caddesi), İstanbul Yolu üzeri Anadolu Bulvarı kesişimi ve diğer hasar gören köprülerde oto korkuluklarda yenileme çalışmaları gerçekleştirdi.