Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaptığı sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor. Bu yıl 25 ilçede yaşayan dar gelirli ailelere 5’er koliden oluşan 300 bin paket gıda ve temizlik malzemesi dağıtılacak.
Ankara Büyükşehir’in 19. yılını dolduran sosyal yardımları kapsamında Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucu yardım dağıtımına karar verilen ailelere, temizlik malzemeleri ve gıda paketlerinin de bulunduğu 5’er koli teslim ediliyor. Gıda ve temizlik malzemesi yardımı için ailelerde “Ankara mücavir alan sınırları dâhilinde oturuyor olmak, ailenin gelirinin TÜİK yoksulluk sınırları altında olması, sosyal inceleme sonucunda yardım komisyonun belirlediği puanlama sisteminden 100 ve üzeri puan almış olmak” şartlarına uygunluk aranıyor. Paketler, her gün 3’er kişiden oluşan ekipler ve 20 araçla ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürülüyor. Yardım paketleri büyük bir özenle bizzat hak sahibinin konutlarına teslim edilerek bir karmaşanın da önüne geçiliyor.
“BÜYÜKŞEHİR’İN YARDIMLARI ÇOK İŞİMİZE YARIYOR"
Büyükşehir Belediyesi’nin yardımları sayesinde geçimlerini sürdürdüklerini ifade eden 42 yaşındaki N.K, “Allah, yardım eli uzatan herkesten razı olsun. Paketlerin içinde bize yetecek her şey var. Yemeğimizi, temizliğimizi yapabiliyoruz” dedi.
Yapılan yardımların düzenli olarak kendilerine iletildiğini ifade eden 29 yaşındaki M.R., “Eşim işsiz, ara sıra günübirlik işler buluyor. Ama geçinemiyoruz. Bu gecekonduda kirada oturuyoruz. İhtiyacımız var, başvurduk. Adres değişikliği yaptık, gidip bildirdik, buraya da getirdiler. Allah razı olsun” diyerek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
44 yaşındaki C.A. ise yapılan yardımlardan çok memnun olduklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin getirdiği malzemeler çok işimize yarıyor. Bizi ayakta tutuyor. Allah onlardan razı olsun” dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan koliler; 2 kg sofralık zeytin, 2 kg beyaz peynir, 1,6 kg domates salçası, 1,5 kg sofralık tuz, 10 kg makarna, 5 kg sıvı yağ, 5 kg un, 2 kg arpa şehriye, 1 kg sarı üzüm, 3 kg siyah çay, 6 kg toz şeker, 4 kg reçel, 2 kg tahin helvası, 5 kg pirinç, 2 kg kuru fasulye, 2 kg nohut, 2 kg pilavlık bulgur, 375 gr tuvalet sabunu, 700 gr banyo sabunu, 3 kg çamaşır deterjanı, 1,5 kg sıvı bulaşık deterjanından oluşuyor.
Yardım almak isteyenlerin yoksulluk belgesi, adrese dayalı aile beyanı ve nüfus cüzdan fotokopileriyle birlikte başvurması gerekiyor. Vatandaşların başvurularının yanı sıra kolluk kuvvetlerinden gelen bilgi, basında çıkan haberler ve sosyal inceleme elemanlarının tarama çalışmaları sonucu belirlenen kişilerin, yaşlıların ve engellilerin başvuruları da ikametgâhlarında alınıyor. Yardımlardan faydalanmak için bizzat başvuru yapılacak adres ve numaralar ise şöyle:
- Etlik Osmanlı İş Merkezi, Etlik Caddesi No: 3 Kat:1 Tel: 321 08 06
- Mareşal Çakmak Mah. Lise Cad. No:5/9 Sincan Tel: 276 22 31
- Yavuz Selim Mah. PTT Cad. 7/A Çubuk Tel: 837 99 29 .