Başkent’te istihdama katkı sağlamak amacıyla 22 yıl önce BELMEK’leri, 18 yıl önce de BELTEK’leri açarak yüz binlerce kişiyi meslek sahibi yapan Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda Başkent sınırlarında bulunan 11 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile 15 sanayi sitesine de toplam 484 milyon 600 bin TL’lik altyapı ve üstyapı yatırımı yaparak, hem Başkent sanayisinin gelişimine hem de istihdama büyük katkı sağladı.

Yapılan yatırımlarla tüm Türkiye’ye örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda yaptığı yatırımlarla, sanayi bölgelerine büyük destek sağladı. Büyükşehir Belediyesi, sadece 2016 yılında da sanayi bölgelerine yaklaşık 300 bin ton asfalt serdi, 53 kilometre yeni yol açtı, 64 kilometre malzemeli bakım çalışması yaptı. Bunların yanı sıra 22 bin 726 metrekare tretuvar, 15 bin 718 metre bordür, 10 bin adet de bariyer döşeyen Büyükşehir Belediyesi, böylelikle geçen yıl sanayi bölgelerine 51 milyon 403 bin TL yatırım gerçekleştirdi. Başkent’te hizmet veren sanayi bölgelerine yatırım desteği için 2011 yılında Başkent’teki sanayi bölgelerinin yöneticileri ve kendisinin katılımıyla imzalanan protokolü hatırlatan

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Daha önce çıkan OSB Kanunu nedeniyle belediye yetkilerinin bir kısmı OSB’lere devredilmişti. Bu yüzden de OSB’lerdeki bazı işler duraksamaya başlamıştı. Biz de Başkent sanayisinin gelişimine ve Ankara’daki istihdama katkı sağlamak amacıyla OSB’lerle bir araya gelerek bir protokol imzaladık. Protokolde bünyelerinde sağlayacakları istihdama karşılık, aylık 3 milyon TL’lik yatırım yapmayı kararlaştırdık” diye konuştu.

Hem istihdam, hem destek

Ankara’nın sanayi kenti olması için çalıştıklarını ve OSB’lere götürülen hizmetlerin de bu bölgelerin gelişimine büyük katkı sunduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, “OSB’lerin üzerinden büyük bir yük aldığımıza inanıyorum. OSB’ler de bu konulara harcayacakları para karşılığında istihdam sağlayarak, bir taşla iki kuş vurmuş olduk” diye konuştu.

OSB’ler ile sanayi sitelerine her türlü desteği yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini de ifade eden Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Bundan sonra da bu yatırım desteğimiz devam edecek. Ama karşılığında sanayicilerden de bol bol istihdam istiyorum. Ara eleman yetiştirme sorunumuz yok. Geçen hafta Başkent OSB’yi ziyaretimde de söylediğim gibi, sanayicilerimizin her türlü ara eleman talebini, Gazi Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yürüttüğümüz BELTEK kurslarımızda karşılarız. İstedikleri branşı söylesinler, yetiştirelim.”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar da son 5 yılda OSB’lere Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları kalem kalem sıralayarak, şu bilgileri verdi:

“2 milyon 218 bin ton asfalt serimi, 448 kilometre yeni yol açımı, 490 kilometre malzemeli bakım, 322 bin metrekareyi aşkın tretuvar çalışması, 220 bin metre bordür, 11 bin metreyi aşkın bariyer, ayrıca 4 köprü ve 1 viyadük yapımı.”