Ankara Kalkınma Ajansı tarafından “Ankara Fütürizm Semineri” düzenlenecek. Seminerde geleceğin iş hayatından dijital transformasyona; 3D yazıcılardan teknolojik dijitalleşmeye onlarca konu ele alınacak.
Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen etkinlikte konunun uzmanları en yeni inovatif gelişmeleri Ankaralılar ile paylaşacak. 29 Nisan 2016 tarihinde Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu’nda düzenlenecek etkinliğe, Ankara Kalkınma Ajansı web sayfasında (www.ankaraka.org.tr) yer alan formu dolduran ve ilgi duyan herkes katılabilecek.
GELECEĞİN İŞ HAYATI BU SEMİNERDE
Dr. Cenk Tezcan tarafından gerçekleştirilecek “Geleceğin İş Hayatı” sunumunda, ortak akıl, paylaşım ekonomisi ve Access ekonomi başlıklarında dünya trendleri katılımcılara anlatılacak. SAICA Pack Ülke Müdürü Kaan Özkan ise “İş hayatında İnovasyon ve Dijital Transformasyon” bir sunum gerçekleştirecek. Özkan özellikle; inovasyon muhasebesi, I2 Innovative Intelligence ve dijital transformasyon için öncelikler gibi meraklıların ilgisini çeken konuları ele alacak. Atılım Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Göksel Durukaya konuya akademik bir bakış ile son yılların gözde konusu 3D yazıcılar konusunda merak edilenleri anlatacak. Durukaya, 3D/4D tarayıcıların, sanayi 4.0 yaklaşımının ve yapay zeka, robotik teknolojilerin sanayiyi nasıl dönüştürdüğünü örneklerle sunacak.
GELECEKTE TOPLUMSAL YAPI NASIL ŞEKİLLENECEK
Öte yandan, etkinlikte geleceğin toplumsal yapısı, sosyal değişim ve dönüşümler de masaya yatırılacak. Prof. Dr. Ali Çağlar, Nüfus ve Gelecek başlıklı sunumunda geleceğin toplumsal yapısının nasıl şekilleneceğini, şimdiden yürütülmesi gereken politikaları anlatacak. Programda son olarak, Gelecek Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ali Türker geleceğin mega trendlerini, trendlerin ekonomik ve sosyal etkilerini paylaşacak.