Ankara İtfaiyesi’nin uzman eğitmen dalgıçları, diğer illere örnek oluyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, bugüne kadar Düzce, Malatya, İzmit, Kahramanmaraş, Denizli, Eskişehir, Konya ve Gaziantep belediyelerinin su altı arama kurtarma ekiplerine destek sağlayıp, eğitim verdi.
Ankara İtfaiyesi, bu kez de Bolu ve Giresun belediyelerinin kurduğu su altı arama kurtarma ekiplerini Didim Polis Eğitim Merkezi’nde 10 gün süren yoğun bir eğitimden geçirdi. Didim Polis Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Giresun Belediyesi ekibine 1. kademe dalış eğitimi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Eğitmen dalgıçlarının daha önce verdiği 1. kademe dalgıç eğitimi programını tamamlayan Bolu Belediyesi ekibine de 2. kademe dalış eğitimi verildi.
Ankara İtfaiyesi dalgıçları, su altında en zor görevleri başarıyla gerçekleştiren birer balık adam ve arama kurtarma uzmanı olma özelliklerinin yanı sıra yeni balık adamların yetiştirilmesinde de başarılı birer eğitmen olarak görev yapıyor.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Timi’nin uzman eğitmen balık adamları, yerel yönetimlere eğitim verme konusunda da kendi su altı arama kurtarma timini kurmak isteyen Düzce ve Malatya, İzmit, Kahramanmaraş, Denizli, Eskişehir, Konya ve Gaziantep belediyelerine talepleri doğrultusunda destek sağladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nca Türkiye’deki itfaiye teşkilatlarında bir ilk olarak 1997 yılında kurulan Su Altı Arama Kurtarma Timi, bugüne kadar deniz, göl, gölet, barajlardaki başarılı çalışmalarıyla Türkiye için model oldu.