Ankara Kalkınma Ajansı’nın Mayıs ayı toplantısı Vali Mehmet Kılıçlar başkanlığında yapıldı.
Ankara Kalkınma Ajansı’nın Mayıs ayı toplantısı Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Ankara Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Ankara Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreteri Arif Şayık, Ajans’ın yıllık programına göre tamamlanmış olanlar ile yeni başlayacak etkinlikler hakkında sunum gerçekleştirdi.
Toplantıda konuşma yapan Şayık, “1. Ankara ve Kültürel Değerler” temalı Afiş Yarışması başvurularının alındığını, Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilk, orta ve lise öğrencilerinden 2-5 Haziran 2016 tarihlerinde e-Game Show Fuarı’nda yarışacak 70 takıma kodlama ve robotik eğitimleri verildiğini söyledi. Kredi Yurtlar Kurumu Ankara İl Müdürlüğü işbirliği ile KYK yurtlarında kalan öğrencilere Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) eğitimleri verildiğini ifade eden Şayık, sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili bir iletişim platformu kurmayı ve böylece sosyal sermayeyi güçlendirmeyi amaçlayan Sosyal Sorumluluk Platformu’nun açıldığını, bu kapsamda proje kabullerine başlandığını, gönüllüler ve proje sponsoru olmak isteyenler için de www.sosyalsorumluluk.org.tr adresi açıldığını sözlerine ekledi.
Avrupa Birliği Sosyal Diyalog Programı kapsamında gerçekleştirilen “Ankara’da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz” projesi için Mayıs ayı politika yapıcılara yönelik çalıştay ve toplantıların Akyurt, Haymana ve Kızılcahamam’da tamamlandığına değinen Şayık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile birlikte ‘Sınırsız İnovasyon, Sınırsız Potansiyel’ sloganıyla Ankara’da ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ düzenlendi. Ajansımız ve Kredi Yurtlar Kurumu Fütürizm Semineri’nin ilki 29 Nisan 2016 tarihinde ATO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Ankara’daki kurum ve kuruluşların e-ticaret kapasitelerinin geliştirilmesi ve uluslararası rekabet koşullarına ulaştırılması hedefi ile düzenlenen ‘E-Ticaret Eğitimleri’ tamamlandı. Endonezya, Singapur, Vietnam, Brunei ve Malezya Büyükelçileri, ticaret müsteşarları ve birinci katiplerin katıldığı ASEAN Ülkeleri Toplantısında ajans faaliyet ve destekleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Ankara Kalkınma Ajansı, TİKA, Ankara Büyükşehir Belediyesi, TOBB ve Kalem Eğitim Kültür Akademi Derneği işbirliğinde 25-26 Mayıs 2016 tarihlerinde de ilimizin manevi önderlerinden ve önemli değerlerinden biri olan Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerini konu alan ‘Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu gerçekleştirildi.”
Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, şöyle konuştu:
“Çalışma programında yer alan eğitim faaliyetlerini geleceğimiz adına çok önemsiyorum. Bu çalışmalar sayesinde bilişim alanında var olan yetişmiş insan gücü eksiğimizi kapatabiliriz. Memleketimizin enerji alanında yatırım kapasitesini, internet üzerinden de ticaret yapma kapasitesini yükseltecek çalışmaların ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Desteğe ihtiyaç duyan insanlarımıza ulaşacak projelere, halkımız ve işverenlerimiz her zaman destek veriyor. Bu kapsamda Ankaralılar, Sosyal Sorumluluk Platformuna da destek vermekten mutlu olacaklardır.”