Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) muharrem ayı dolayısı ile Hacı Bayram Camii avlusunda aşure dağıttı. AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman, “Kardeşlik ve barış duygusuyla yaptığımız aşureleri paylaşmanın sevincini yaşadık “ dedi.
Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) üyesi Ankaralılar Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde bir araya geldiler. Öğle namazı sonrasında cami avlusunda aşure kazanları kaynadı. Aşure ikramı kuran-ı kerim tilaveti ve dualar ile başladı.
Yaman’dan birlik mesajı
Aşure ikramı AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman tarafından yapıldı. Kazanın başına geçen Yaman, “Aşure Günü; Adem peygamberin tövbesinin kabul edildiği, Halil peygamberin Nemrut’un ateşinden kurtulduğu, Hz. Musa’nın kavmini Firavun’un zulmünden kurtardığı, Yunus peygamberin balığın karnından kurtulduğu, Eyüp peygamberin dertlerine şifa bulup yaralarının iyileştiği, Hz. Yakub’un oğlu Hz. Yusuf’a kavuştuğu ve gözlerinin açıldığı, Nuh peygamberin gemisinin karayı oturduğu gündür” ifadesini kullandı.
Hz. Hüseyin Efendimiz ve pek çoğu ehl-i beytten olan 70 müslümanın Kerbela’da şehadete ulaştıklarını da hatırlatan Yaman sözlerini şöyle sürdürdü:
”Her Yıl 10 Muharrem’de kalbinde iman taşıyan her mümin kardeşimizi bir hüzün kaplar. Bugün üzülerek şahit oluyoruz ki, İslam coğrafyasında son yıllarda yaşanan olaylar mezhebi, meşrebi ne olursa olsun Müslümanların Kerbela’yı, Hz Hüseyin ve arkadaşlarını hala doğru okumadığını, doğru anlamadığını ortaya koyuyor. Onun içindir ki bugün gönül coğrafyamızda nice Kerbelalar yaşanmaya devam ediyor. Kardeş kanı akmaya devam ediyor.”
AHİD Genel Başkanı Yaman, “Ümmeti olmakla şeref duyduğumuz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’ya, onun ashabına salat ve selam ediyor; Hz. Hüseyin Efendimizi, Kerbela şehitlerini ve bugüne kadar hak, hakikat, adalet, ahlâk, erdem ve fazilet için, izzet ve şeref için can veren bütün şühedayı rahmet, minnet, şükran ve saygı ile yâd ediyorum” diye konuştu.