Nata Vega Outlet’te 8 Mayıs 2016 Pazar günü yüzyılların eskitemediği lezzet, Ege’den Doğu Anadolu’ya, Akdeniz’den Trakya’ya kadar farklı birçok bölgede farklı şekilde yapılan sarma annelerin yarışma konusu oldu.
Alışveriş merkezinin meydanında gerçekleşen etkinlikte anneler kıyasıya yarıştı. Ekranların sevilen ismi Safiye Soyman ve Faik Öztürk’ün sunuculuğunda gerçekleşen yarışmayı sabır ve büyük emek gerektiren en güzel sarmayı saran anneler kazandı.
Önce görsel için puan veren, sonrasında da bütün sarmalardan tek tek tadarak puan veren aşçılar yarışmacı annelere heyecanlı dakikalar yaşattı.
Ziyaretçilerin yoğun ilgisinde gerçekleşen etkinlikte,yarışmada dereceye giren 3 kişi de Ankara’nın Beypazarı ilçesinden katılırken; birinci Şenay Orhan, ikinci Sema Kızılırmak, üçüncü ise Serpil Kılıç oldu
Nata Vega Outlet Alışveriş Merkezi Müdürü Tahir Çelik yaptığı açıklamada, “Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan sarma yemek kültürümüzde çok önemli bir yere sahiptir ve her zaman en özel misafirler için hazırlanır. Üstelik anne eli değen sarmaların lezzeti de bir başkadır. Sarma yarışmamıza yoğun ilgi oldu ve bu bizi çok mutlu etti” dedi.