Geçtiğimiz dönem ilk mezunlarını veren Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknik Koleji, "Asıl olan eğitim" sloganıyla yeni eğitim-öğretim dönemine başlamaya hazırlanıyor.
ASO Teknik Koleji’nde görev yapacak olan öğretmen ve idarecilerin katılımıyla gerçekleştirilecek seminerlerde, yönetim uygulamaları ve liderlik, etkili iletişim, insan ilişkileri gibi pek çok alanda bilgi verilecek. Göreve yeni başlayan öğretmenler için de oryantasyon uygulamaları başlatılacak.
15 Ağustos tarihine kadar sürecek olan seminerin açılış konuşmasını yapan Ankara Sanayi Odası ve ASO Birinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında ASO Teknik Koleji’nin başarısından dolayı emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti ve hayallerinin Türkiye’yi geleceğe taşıyacak nesilleri donanımlı şekilde yetiştirmek olduğunu belirtti.
“Daha teknolojik ve katma değerli ürünler üretmemiz gerekiyor” diyen Özdebir şöyle devam etti:
“Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Teknoloji alanında güçlü olmamız, kendi silahımızı ve mühimmatımızı üretebilmemiz lazım. Tüm bunları yapabilmek için daha fazla yetişmiş insana ihtiyacımız var. Sıradan insanların yapabilecekleri ile gelebileceğimiz maksimum yer şu an bulunduğumuz yer olur. ASO Teknik Koleji’nin amacı sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılamak değil, burada bulunan işletmeleri önümüzdeki on yıllara taşıyacak, ülke olarak orta gelir tuzağından kurtaracak insanları yetiştirmek."
Özdebir, teknolojinin çok hızlı geliştiğini, bu değişim ve dönüşüme ayak uydurabilecek gençlere ihtiyacımız olduğunu vurgulayarak, “Bizim ülke olarak üreterek güçlü olmaktan başka çaremiz yok. Sanayide rekabet her geçen gün artıyor. Daha kaliteli ve daha ucuza üretim yapan firmalar ayakta kalabiliyor. Bu durum doğal olarak sanayicimizin üzerinde baskı oluşturuyor. Bu noktada ASO Teknik Koleji öğretmenlerine çok büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Size teslim edilen gençleri ne kadar iyi yetiştirebilirseniz bu ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine o kadar hizmet etmiş olursunuz” diye konuştu.