Çankaya Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle Çankaya genelinde düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.
Altı ayda 2 bin 225 kilogram atık pilin toplandığı yarışmada birinciliği, 450 kg atık pili doğaya karışmadan geri dönüşüme kazandıran Ayten Tekışık Ortaokulu öğrencileri kazandı. Atık pillerin doğru geri dönüşümünü sağlamak için Çankaya Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) arasında imzalanan protokol uyarınca düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması, Çankaya Ayten Tekışık Ortaokulu’nun birinciliğiyle sonuçlandı. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç’in de katıldığı ödül töreni, karne günü gerçekleşti.
Sevinç, 450 kg atık pil toplayan Ayten Tekışık Ortaokulu öğrencilerine çevre bilinci aşılayan “Çanki” kitap seti hediye etti. Öğrencileri başarıyla bitirdikleri eğitim-öğretim yılı için tebrik eden Sevinç, “Karnelerinizin yüzlerinizi güldürdüğünü görüyorum, bu da beni çok mutlu ediyor. Siz derslerinizde gösterdiğiniz başarıyı çevreyi korumakta da gösterdiniz ve yarım tona yakın atık pili, doğayı ve çevreyi kirletmeden doğru şekilde geri dönüştürülmek üzere topladınız. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum. Çevre bilincinizden şüphem yok, başarınızın da sürekli olmasını diliyorum” diye konuştu.
Sevinç, daha sonra okul içindeki yarışmada 30 kg atık pil toplayarak birinci olan Meriç Yıldız, 25 kg atık pil toplayarak ikinci olan Şevval Nazlı Günal ve 21 kg atık pil toplayarak üçüncü olan Hamza Üstün’e kitap ve satranç setinden oluşan hediyelerini takdim etti. Törende, Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün hazırladığı ve çocuklara çevre bilinci aşılamayı hedefleyen okuma serisinden kitaplar da dağıtıldı.
2015’de başlayan ve 2016’nın Nisan ayına kadar devam eden yarışmada, 6 ayda 2 bin 225 kilogram boş pil ve elektronik atık toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.