Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) istifalarla boşalan yönetim kurulu başkan ve üyeliklerinin seçimi için takvim belirlendi. ATO meclis üyeleri, başkan ve yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi için 3 Aralık Cumartesi günü sandığa gidecek.
ATO’da Avukat Abdulhalim Eke başkanlığında oluşturulan geçici yönetim, yönetim kurulu başkan ve üyelikleriyle boş bulunan meslek komiteleri ve meclis üyelikleri seçimlerine ilişkin takvimin belirlenmesi ve sürecin başlaması için Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. Başvuruyu inceleyip değerlendiren Çankaya İlçe Seçim Kurulu da Ankara Ticaret Odası’nda 6, 16, 35 ve 48 numaralı meslek komiteler ve meclis üyelikleri ile yönetim kurulu başkanı ile eksik olan asıl ve yedek üyelerin seçimi için takvimi belirledi. Seçim takvimine göre ilk olarak 6 nolu Telekomünikasyon, 16 nolu Ekmek ve Unlu Mamüller ve 48 nolu Hazır Yemek Hizmetleri-Kantin İşletmeciliği Meslek Komitelerinin boş bulunan komite üyelikleri ile 35 nolu İkamet Amaçlı İnşaat Mühendisliği Meslek Komitesi’nin 1 asil, 5 yedek meclis üyeliği için seçim yapılacak. Söz konusu komitelerin seçme seçilme listelerinin ilan edilmesi, ilçe seçim kurulu başkanlığına itirazların yapılması, değerlendirilmesi ve karara bağlanması, listelerin kesinleşmesi ve kesin listelerin ilanının ardından 28 Kasım Pazartesi günü yargı gözetiminde komite ve meclis üyelerinin seçimi yapılacak. Komite ve meclis üyeliklerinin kesin sonuçları 2 Aralık Cuma günü ilan edilecek.
Boş bulunan meclis üyeliğinin tamamlanmasının ardından 3 Aralık 2016 Cumartesi günü oda yönetim kurulu başkanı ile eksik olan asıl ve yedek üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek. Oda meclis üyelerinin oy kullanacağı seçim sabah 09.00’da başlayacak 14.00’da sona erecek. Geçici sonuçlarının 5 Aralık Pazartesi günü ilan edileceği seçimlerin kesin sonucu 8 Aralık Perşembe günü belirlenecek. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhalim Eke, ATO’da seçim sürecinin yasa ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde başlatıldığını belirterek, “Seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılarak sürecin tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Eke, 8 Aralık 2016 Perşembe günü seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte, TOBB tarafından atanan kayyum heyetinin görev sürelerinin sona ereceğini de bildirdi.