Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, BELMEK kursiyerlerinin el emeklerinden oluşan ‘El emeği Göz Nuru’ sergisini gezdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (BELMEK) görsel bir şölen sunan yılsonu ürünlerinden oluşan karma sergi yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım da birbirinden şık ve mahir eller tarafından hazırlanmış çalışmaların yer aldığı bu özel sergiyi gezdi. El emeği göz nuru eserleri çok beğendini ifade eden Semiha Yıldırım, “Muhteşem eserler ortaya çıkarılmış. Çok büyük emek isteyen çalışmalar olmuş. Tek tek elle yapılan çalışmalar uzun zaman istiyor. Bunun için özel yetenek ve beceri gerekli. Organizasyonda ve kursta emeği geçen herkesi tebrik ederiz” diye konuştu.
BELMEK kursiyerlerinin ‘El emeği Göz Nuru’ sergisinde adeta yok yok. Sergide; tezhip, minyatür, ebru, resim ve giyim başta olmak üzere geleneksel sanatlardan modern tasarımlara kadar pek çok sanat eseri yer alıyor. Sergide yer alan çalışmalardan bazıları ise şunlar:
“Kara kalem, gravür, pastel, sulu boya, yağlı boya, soyut resim, sim sırma, takı, kaftan, miyoki, çini, Maraş işi nakış, beyaz iş, makine nakışı, el nakışı, hesap işi, otantik, tel kırma, mozaik, anglez, kanaviçe, tül işi, kilim dokuma, ahşap rolyef, turistik el sanatları, taş bebek, sır altı tekniği, guline tekniği, şiş dantel, eskitme tekniği, iğne oyası, perspektif üç boyutlu, ipek pentur, aplike, crazy, parça birleştirme, deri işlemeciliği, seramik, çini, muşabak”
Sergi, 5 Mayıs Perşembe gününe kadar Altınpark ANFA-A Salonu’nda ziyarete açık kalacak.