Daha yeşil ve temiz bir Yenimahalle için çocuklarla birlikte yeşillendirme çalışmalarına devam eden Yenimahalle Belediyesi, bu kez de Barbaros İlkokulu öğrencileri ile Barbaros Parkı’nda ’Ağaç Dikme Şenliği’ düzenledi.
Ağaç dikme etkinliğine Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Yeniçağ Mahalle Muhtarı Armağan Oktay ve çok sayıda veli katıldı.
"HEPİMİZİN ARTIK BİR AĞACI VAR"
Şenliğin ana teması olan “Hepimizin Artık Bir Ağacı Var” sloganıyla yola çıkan minikler, ellerindeki fideleri tek tek parka dikti. İlk olarak çocuklarla birlikte küreği eline alan ve "herkesin bir ağacı olsun" diyen Mehmet Kartal, ilk toprağı atarak, kendi ağacını dikti. Kartal, “Belediye olarak amacımız bugün evlatlarımıza doğa sevgisini aşılamak. Burada çocuklarımızın geleceği için, onlara doğa sevgisini aşılamak ve doğayı korumanın önemini anlatmak için ağaç dikiyoruz. Bu etkinliğin duyarlılık anlamında çocuklarımızın zihninde yer edeceğine eminim” dedi.
SATRANÇ TAKIMI HEDİYE EDİLDİ
Mahalle Muhtarı Armağan Oktay ise böyle güzel bir etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Oktay, “Çocuklarımızın hepsinin artık bir ağacı var. Çocuklarımız böyle etkinliklerle doğayı korumanın, yeşillendirmenin, önemini anlıyorlar. Yenimahalle Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Şenlik sonunda fidanları diken öğrencilere belediye tarafından satranç takımı da hediye edildi.