Keçiören Beled?iye Başkanı Mustafa Ak, Türk Cumhuriyetleri’nin bağımsızlıklarının 25’inci yıl dönümü ve 3 Ekim Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü kutlamalarına katılan TÜRKSOY sanatçılarını Estergon Kalesi Örenköşk’te ağırladı.
Başkan Ak, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın bağımsızlıklarının 25’inci yılı nedeniyle Ankara’da “25. Yıl Gala Konseri” veren TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası sanatçılarına Örenköşk’te akşam yemeği verdi. Yemeğe sanatçıların yanı sıra Mustafa Ak ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da katıldı. Konuşmasına “Verdiğiniz güzel konserin ardından sizleri Keçiören’de ağırlamaktan dolayı çok memnunum. Hepiniz hoş geldiniz” diyerek başlayan Başkan Ak, konser turnesine emeği geçen bütün sanatçılara teşekkür etti. Keçiören’in 900 bin nüfuslu büyük bir ilçe olduğunu belirten Başkan Ak, “Türk dünyasında kardeş belediyelerimiz mevcut. TÜRKSOY ile, büyükelçilerimiz ile ortak projeler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise, birçok projede işbirliği yaptıkları Keçiören Belediyesi’ne misafir olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “3 Ekim Dil Bayramımızı kutlayan ve bizlere güzel ev sahipliği yapan Başkan Ak’a destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yemekten sonra Başkan Ak ve Kaseinov orkestra sanatçılarına teşekkür belgesi verirken, program toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.