Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “15 Temmuz 2016 Cuma günü Türkiye’nin demokrasi bayramı olarak tarihe altın harflerle yazıldı” dedi.
FETÖ terör örgütünün teşebbüs ettiği darbe girişimini protesto etmek için meydanlara çıkan Ankaralıların demokrasi nöbeti devam ediyor. Her yaştan kadın erkek yüz binlerin sokağa çıktığı meydanlar kırmızı beyaza büründü. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, günlerdir demokrasi nöbeti tutan vatandaşları yalnız bırakmadı. Kızılay Meydanı ve Türkiye’nin en büyük kışlalarından biri olan Mamak 4. Kolordu Komutanlığı 28. Mekanize Tugayı Eşref Akıncı Kışlası önünde nöbet tutan Ankaralılara seslenen Akgül, “15 Temmuz 2016 Cuma günü Türkiye’nin demokrasi bayramı olarak tarihe altın harflerle yazıldı” diye konuştu.
“Toplumumuzun her kesimi nöbette”
İlk olarak Kızılay Meydanı’nda yüz binlere seslenen Akgül, “Sağcısı solcusu, alevisi sunnisi, sosyal demokratı muhafazakarı toplumumuzun her kesimi 7’den 70’e şu an Türkiye’nin her yerinde demokrasi nöbeti tutuyor. Şunu tüm dünya bir kez daha gördü ki biz bir olursak beraber olursak hiç kimse bizim bileğimizi bükemez başımızı eğemez” ifadelerini kullandı.
“Mehmetçik kandırılmıştır”
Kızılay Meydanı’nın ardından Mamak 4. Kolordu Komutanlığı 28. Mekanize Tuğayı Eşref Akıncı Kışlası önüne gelen Akgül, "Darbecilerle gözbebeğimiz askerimizi birbirinden ayırmamız gerekir" dedi. Terör mensuplarının askeriyeye sızdığını kaydeden Akgül, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisinde küçük bir terör örgütü yapılanmış. Ve bu hainler Mehmetçiğimizi kandırarak kalkışma gecesi kardeşleriyle karşı karşıya getirmiştir. Bunun ayrımını hepimizin çok iyi yapması lazım” şeklinde konuştu.
Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Akgül’e, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Başkan Vekili Erdal Ak ve Grup Başkanvekili Faruk Gültekin eşlik etti.