Pursaklar Emek Caddesi üzerinde 10 katlı olarak inşa edilen Belediye Hizmet Binası’nda kolonlar yükselmeye başladı. Çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Yeni hizmet binamız Pursaklar Belediyesi’nin önünüzdeki 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak” dedi.
Her geçen yıl büyüyen ve hizmet alanı genişleyen Pursaklar’da yeni bir hizmet binası için kollar sıvandı ve inşaat başladı. 7 bin 500 metrekare alan üzerine 10 kat olarak inşa edilecek Belediye Hizmet Binası ihalesinin tamamlanmasıyla inşaata başlandı. Temel atma çalışmalarını tamamlayan yüklenici firma, kolon demir bağlama işine devam ediyor. Çalışmaları yerinde denetleyen Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, vatandaşın işini kolaylaştırmak ve daha iyi hizmet verebilmek için bütün birimlerin aynı binada toplanacağını belirterek, “Belediye hizmet binasına ihtiyacımız vardı. İlçemiz hızla büyüyor. Belediye birimlerimiz farklı noktalarda hizmet veriyor. İstiyoruz ki hepsini bir araya toplayarak hizmet verip, hemşehrilerimizin işini kolaylaştıralım. Yeni hizmet binamız belediyenin önümüzdeki 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandı. İlçemiz için hayırlı olsun” dedi.
Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çetin, yeni belediye hizmet binasının detaylarını şöyle açıkladı:
“7 bin 500 metrekare alan üzerine yerleştirdiğimiz belediye binamızın içerisinde bütün birimlerimizin hizmet vereceği ofisler, meclis, encümen ve grup toplantılarının yapılabileceği geniş salonlar, arşiv odası, 160 kişilik konferans salonları, 200 kişilik yemekhane, 50 araçlık kapalı ve 150 araçlık açık otopark yer alıyor.”
Pursaklar Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından Selçuklu ve Türk mimarisi ile tasarlanan Belediye Hizmet Binası’nın en az 50 yıllık ihtiyacı karşılaması öngörülüyor. İller Bankası kredisi ile yapılan Belediye Hizmet Binası’nın 2018 yılı Aralık ayının sonunda tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.