Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, 10’ncu Dedeler ve Nineler İkinci Bahar Yürüyüşü kapsamında Kızılcahamam tatili kazanan aileleri ziyaret ederek sürpriz yaptı.
Pursaklar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Dedeler ve Nineler İkinci Bahar Yürüyüşü’nde çekilen kura sonucu 20 aile Kızılcahamam tatili kazanmıştı. Tatil kazanan aileler, belediye tarafından Kızılcahamam kaplıcalarına gönderildi. Dede ve nineleri tatilleri sırasında ziyaret eden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “İhtiyarlarımız bizim için önemlidir. Yaptığımız Nezaket Okullarında, Dede Torun Evlerinde, Dedeler ve Neneler İkinci Bahar Koşusu’nda bu hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bugün de sizleri ziyaret ederek hem duanızı almak hem de sohbet etmek istedik” şeklinde konuştu.
Dede ve ninelerle bir süre sohbet eden Başkan Çetin’e Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin de eşlik etti. Çocukların eğitiminde dede ve ninenin rolünün büyük olduğunu belirten Başkan Çetin, “Anne babalar iş hayatı nedeniyle çocukları ihmal edebiliyor. Lütfen sizler bu yavrularımıza milli ve manevi değerleri aşılayın ki 15 Temmuz’daki gibi FETÖ şarlatanının yolundan giderek millete kurşun sıkmasınlar” uyarısında bulundu.
Tatillerinin iyi geçtiğini belirten dede ve nineler, Başkan Çetin’e ve belediye personeline teşekkür etti. Kaplıcada toplu hatıra fotoğrafı çektiren dede ve nineler, belediyenin araçları ile Ali Semerkandi Türbesi’ni ziyaret edip, Çamlıdere Doğa ve Hayvan Müzesi’ni de gezdi.