15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine karşı Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve ilçe halkı günlerdir sabahlara kadar demokrasi nöbetine devam ediyor.
FETÖ terör örgütünün darbe girişimine karşı en yoğun tepkilerin gösterildiği yerlerin başında gelen Pursaklar’da, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Teşkilatı, belediye personeli ve ilçe sakinleri gece gündüz demokrasi nöbetine devam ediyor. Cuntacılara karşı tepkilerini ellerindeki Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tutarak gösteren Pursaklar, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sokaklara çıkın’ çağrısıyla meydanlara akın etti. Başta Esenboğa Havalimanı olmak üzere, Kızılay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve İlçe Teşkilatı’nda demokrasi nöbeti tutan Pursaklar halkını Başkan Çetin bir an olsun yalnız bırakmıyor. Meydanlara inerek birlik ve beraberlik içinde demokrasiye olan inançlarını ve desteklerini haykıran Pursaklar halkı, kilometrelerce kuyruklar oluşturarak demokrasi nöbetine devam ediyor.
“Milli iradenin karşısında hiçbir gücün duramayacağını gösterdik”
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in öncülüğünde demokrasi nöbeti tutan Pursaklar, dün geceyi Kızılay’da geçirdi. Hemşehrileri, ilçe teşkilatı ve belediye personeli ile birlikte Kızılay meydanında olan Başkan Çetin, yaptığı değerlendirmede, “Tarihe altın harflerle yazılacak olan milletimizin bu destanı, demokrasi bayramı olarak gelecek nesillerin gurur duyacağı kahramanlık örneği olmuştur. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hep birlikte milli irade karşısında hiçbir gücün duramayacağını gösterdik” dedi.
Sabahlara kadar Ankara’nın kritik yerlerinde demokrasi nöbeti tuttuklarını belirten Selçuk Çetin, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“15 Temmuz akşamı vatan, millet düşmanı bir grup cuntacının darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz ve aziz milletimizin kararlığı ile püskürtülmüştür. Pursaklar olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımıza, seçilmiş hükümetimize ve demokrasiye verdiğiniz onurludestek devam edecektir. İnanıyorum ki bu kahramanlık destanı bir kez daha Türk milletinin gücünü hem dünyaya hem de içimizdeki terör şebekelerine, çetelere karşı en güzel şekilde göstermiştir.Tarihe altın harflerle yazılacak olan bu destan, demokrasi bayramı olarak gelecek nesillerin gurur duyacağı kahramanlık örneği olmuştur.Yüreği vatan sevgisiyle dolu olan, tanka ve tüfeğe karşı bir saniye bile tereddüt etmeden kendini siper eden necip milletimize teşekkür ediyor, bizlere bu cesareti, bu zaferi bahşeden Rabbime hamd ediyorum.Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.”