Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çiftçi ve üreticileri destekleme projesi kapsamında Çubuk’ta, oğullu arı kovanı ile damızlık koç dağıttı.
Çubuk Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Başkan Gökçek’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterleri, Nazlı Ergül, Yunus Aluç, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç ile çok sayıda üretici katıldı.
Başkan Gökçek, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimlerle birlikte İl Özel İdarelerin kapanmasının ardından, kırsal destekleme projelerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğünü belirtti. Başkan Gökçek, “Köylümüze hayvancılıkta, gıdada, tarımda yardımcı olmak bizim görevimiz haline geldi. Allah’ın izniyle de köylülere destek oluyoruz ve olacağız” dedi.
“DESTEKLER GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYECEK”
Büyükşehir Belediyesi’nin, kırsal kalkınma çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, Çubuk’ta geçen yıl 7 bin 380 tane vişne fidanı, 546 kilogram da yem bitkisi tohumu dağıtıldığını kaydetti. Aynı yıl Çubuk’a silaj paketleme makinesi ve ekipmanını da hediye ettiklerini ifade eden Başkan Gökçek, bu yıl içerisinde yapılan çalışmaları da özetlerken, şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyesi olarak Çubuk’ta 64 kişiye, 640 tane arılı kovanı teslimini yapıyoruz. Bu kişilere arılı kovan malzemelerini de birlikte vereceğiz. Bu yıl içerisinde ayrıca Çubuklu vatandaşlarımıza kavuzsuz arpa ile yem bitkisi tohumu dağıtıldı. Silaj paketleme makinesi ve ekipmanıyla destek vermeye devam edeceğiz. Bunların şimdilik çok büyük rakamlar olduğunu düşünmüyorum ama gün geçtikçe destekler büyüyecek.”
ARICILARA SATIŞ MERKEZİ
Başkan Gökçek, yerli üretim mahsullerinin satılması için merkezler açmayı planladıklarını da belirtirken, bal için ayrı bir satış merkezi açılacağını bal kavanozları üzerine ilçelerin isimlerinin yazılacağını bunun da rekabeti artıracağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:
“25 ilçemizin 25’inde de arı kovanı dağıtıyoruz. Projenin neticesinde ilçelerde 2-3 sene içerisinde bir arıcılık sektörü ortaya çıkacak. Ankara’da sertifikası olan arıcıların satış yapması için merkez kurmayı düşünüyoruz. Ankara için çok güzel bir proje olacak. Ben hayırlı uğurlu olsun diyorum, Allah bol hayırlı kazançlar versin, inşallah bu teşvikle daha büyük işler yapacağız.”
Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da çalışmaları ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür etti.
Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “10 bin arı kovanı” ve “damızlık koç” dağıtımı projeleri kapsamında, Çubuk’ta 64 arıcıya 640 oğullu arı kovanı ve malzemeleri ile hayvancılıkla uğraşan 53 çiftçiye damızlık koç dağıtımı kurayla yapıldı.