Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Emek semt pazarında pazarcı esnafı ve bölge halkıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.
Her fırsatta Çankaya esnafıyla bir araya gelen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, son olarak Emek semt pazarında esnafı ve alışveriş yapan vatandaşları ziyaret etti. Salı günleri kurulan pazarda esnafın isteklerini dinleyen Taşdelen, gerekli düzenlemeler için talimat verdi.
Haftalık sebze meyve ihtiyaçlarını karşılamak için pazarda alışveriş yapan bölge halkı ile de sohbet eden Başkan Taşdelen’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yapılan çalışmalar hakkında memnuniyetlerini ifade eden vatandaşlar, Belediye Başkanı Taşdelen’in halkın içine karışmasından ve yaptığı incelemelerden memnun olduklarını belirttiler.
Emek bölgesi için vatandaşların isteklerini değerlendiren Taşdelen, yıkılarak tamamen yenilenen Emek Çankaya Evi hakkında da vatandaşlara bilgi verdi. Çankayalılar’a daha iyi hizmet vermek için pazar yerlerini modern meydanlar haline getireceklerinin bilgisini veren Başkan Taşdelen, “Ankara’da semt meydanı olarak nitelenebilecek alanlar yok. Yeni yapacağımız pazar yerlerini vatandaşların buluşma noktası olacak şekilde düzenliyoruz. Artık semt pazarlarımız sadece bir gün gıda pazarı olarak kullanılmayacak. Düzenlemesi yapılmış, iyi ışıklandırılmış, güvenlikli, vatandaşlarımızın sosyal merkez olarak kullanacakları alanlar haline getireceğiz. Yeni nesil pazar yerlerimiz haftanın 7 günü kullanılabilecek” diye konuştu.
26 Ekim tarihinde 100. Yıl pazar yerinin temelini atacaklarını belirten Taşdelen, Cebeci, Yenişehir, Mürsel Uluç, Huzur ve Birlik pazar yerlerinin de yeniden inşa edileceğini söyledi.