Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, günümüzün önde gelen düşünce liderleri tarafından yapılan kısa, güçlü konuşmaları sunan ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan TEDx konuşmalarının Ankara organizasyonunun açılış konuşmasını yaptı.
Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, dünyaca ünlü TEDx konuşmalarının Ankara organizasyonunun açılış konuşmasını yaptı. Dünyada bir şeylerin değişmesi için ön ayak olmuş, bazı toplulukların liderliğini üstlenmiş ve hayatını insanların hayatına yön vermeye adamış olan örnek kişilerin davet edildiği TEDx konuşmalarının Ankara organizasyonu, Hamamarkası’nda bulunan Gökyay Vakfı Satranç Müzesinde gerçekleştirildi. Bu zamana kadar Bill Gates, Sir Richard Branson gibi önemli isimlerin konuşmacı olarak katıldığı TED konuşmaları Ankara organizasyonunun bu yıl teması, İlham Kaynağı olarak belirlendi.
Tiryaki, kendisinin de TED konuşmalarının yakın takipçisi olduğunu belirterek, bu tür organizasyonlardan hem bireylerin hem de toplumların faydalanabileceğini ifade etti. Microsoft’un kurucusu Steve Jobs’un diploma töreninde yaptığı konuşmadan da örnekler veren Tiryaki, zaman kavramının insanın hayatında sağlık kadar önemli olduğuna değinerek zamanı boşa harcamamanın önemine vurgu yaptı. Steve Jobs’un, “Zamanımız kısıtlı… Bu yüzden onu başkalarının hayatını yaşayarak harcamayın. Başka insanların fikirlerinin gürültüsünün kendi kalbinizin sesini duymanızı engellemesine izin vermeyin” sözleriyle konuşmacılara seslenen Tiryaki, beğenildi.
“BENİM İLHAM KAYNAĞIM ALTINDAĞ’A DUYDUĞUM SEVGİDİR”
Altındağlı vatandaşların, özellikle de çocukların kendisinin ilham kaynağı olduğunu ifade eden Tiryaki, “Altındağlı kardeşlerime, özellikle çocuklara duyduğum sevgi, benim her geçen gün Altındağ’ı daha ileriye taşımak için ilham kaynağım oldu. Biz Altındağ’dan aldığımız güç ve ilhamla bu zamana kadar geldik ve yolumuzda ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.