Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Uluslararası Yaşlılara Saygı Federasyonu (UYSAF) ve Ümitköy Huzurevi yöneticileri işbirliğinde “Dünya Yaşlılar Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaşlıları yalnız bırakmadı.
Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan UYSAF’ın Ankaralılar Caddesi üzerindeki binasında gerçekleştirilen organizasyonda huzurevi sakinleri ve bölgedeki yaşlı yurttaşlar gün boyu piknik yapıp sohbet etti.
Tek tek masaları gezerek konuklara karanfil dağıtan Başkan Yaşar, Yaşlılar Günü’nü kutlayarak vatandaşlarla sohbet etti. Konuklarla birlikte Yaşlılar Günü pastasını kesen Yaşar, “Çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız ancak çalışmalarıyla, katkılarıyla bize bu güzel ülkeyi emanet eden yaşlılarımıza da sahip çıkacağız. Bu dengeyi sağlayamazsak çağdaş, uygar, üreten bir toplumu maalesef oluşturamayız. Deneyimden de yararlanacağız, gelecekten de yararlanacağız. Bunu yapabildiğimiz anda ülkemizi daha aydınlık günlere taşımak çok kolay olacak” dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduğunda ilk önce küçük bir bütçeyle yaşlılara ve kimsesiz çocuklara dernek kurduğunu hatırlatan Başkan Yaşar, “Yaşlıların değeri cumhuriyetle beraber devletin önüne gelmiştir. Cumhuriyet öncesi biattır, cumhuriyet özgürlüktür. Bu bilinçle 8 yıldır Yenimahalle’de görev yapıyorum. Ayırmadan, ötekileştirmeden hizmet ediyorum. Geçen dönem Çayyolu’na çok fazla yatırım yaptık. Bu bina da onlardan bir tanesi. Elimden geldiğince ben sizlerle olmaya devam edeceğim” diye konuştu.
Büyükler ve küçükler arasındaki köprüyü sağlamlaştırmalıyız
Günün anısına Başkan Yaşar’a el emeği bir ebru tablo hediye eden ve katkılarından dolayı Yaşar’a teşekkür eden UYSAF Başkanı İlhan Tezel ise, “Dün ile bugün arasında köprü kuran büyüklerimiz, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yarınlara taşıyan en değerli varlıklarımızdır. Toplum olarak ileriye umutla bakmak istiyorsak, çocuklarımıza, torunlarımıza sevgi, saygı ve ilgiyi çok daha iyi anlatmamız gerekiyor. Büyükler ve küçükler arasındaki köprüyü sağlamlaştırmalıyız. Biz burada bunu yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.