Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, Kızılay meydanında toplanan vatandaşlara seslenerek, “Darbeciler sizin bağımsızlığa ve kurtuluşa olan aşkınızı unuttular. Hain emellerine ulaşacaklarını düşündüler. Ancak, Ankara halkı tanklara, mermilere göğsünü siper ederek gerekli dersi verdi” dedi.
Ankara’da 20 federasyon ve bin 200 derneği bünyesinde bulunduran ve Başkanlığını AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’ın yaptığı Başkent Ankara Meclisi, Kızılay meydanında demokrasi nöbetinden bir an olsun ayrılmıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılay meydanında kurulan platformda önceki akşam yüzbinlerce Ankaralı’ya hitap eden Ceylan, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecede Ankaralıların her zamanki gibi bağımsızlık refleksiyle çok çabuk hareket ederek darbecilere gereken dersi verdiğini dile getirdi.
Kurtuluş savaşında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Dikmen’de seğmenler tarafından karşılandığını hatırlatan Ceylan, “Darbeciler sizin bağımsızlığa ve Kurtuluşa olan aşkınızı unuttular. Hain emellerine ulaşacaklarını düşündüler. Ankara halkı tanklara, mermilere göğsünü siper ederek gerekli dersi verdi” dedi.
Ceylan, dünyanın her yerinde insanların ihtilalden kaçarken, milletimizin canını ortaya koyarak gösterdiği direnişi dünya demokrasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir olay olarak da tanımladı. Ceylan’ın konuşması Kızılay meydanında yüz binlerce kişi tarafından Türk bayraklarıyla sevgi gösterileriyle son buldu.