Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (EDAŞ), elektrik dağıtımı yaptığı kentlerde kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik hizmeti kapsamında 2016 yılının nisan ayında bakım çalışmalarına devam etti.
Başkent EDAŞ’tan yapılan açıklamada, sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla, elektrik şebekelerinin yenilenmesi için bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. 2016 yılının nisan ayında illerde yapılan yatırımlar ise şöyle:
ANKARA
Daha aydınlık bir Ankara için 2016’nın nisan ayında 20 bin 722 adet aydınlatma armatürünü kontrolden geçiren Başkent EDAŞ, 488 elektrik panosunun da bakımını yaptı. Elektrik dağıtımı yaptığı bölgelerde kesintisiz enerji hedefleyen Başkent EDAŞ, Ankara’da nisan ayı içinde ana arterlerde yar alan 113 kilometrelik hattın bakımını gerçekleştirdi.
KARABÜK
Karabük’te kesintisiz enerji hedefleri kapsamında 2016’nın nisan ayında 145 elektrik panosunun bakımı yapıldı. Daha aydınlık bir kent için 692 adet aydınlatma armatürü kontrolden geçirilirken 29 dağıtım merkezinin de bakımı yapıldı.
ÇANKIRI
Çankırı’da 250 adet aydınlatma armatürünü kontrolden geçiren Başkent EDAŞ, 25 panonun da bakımını yaptı. Kesintisiz enerjinin hedeflendiği kentte, 20 dağıtım merkezi ve 20 kilometre uzunluğundaki hattın bakımı gerçekleştirilirken 3 trafo da yenilendi.
BARTIN
2016’nın nisan ayında Bartın’da 727 adet aydınlatma armatürünü kontrolden geçiren Başkent EDAŞ, 39 panonun bakımını yaptı. Başkent EDAŞ, kentte 37 dağıtım merkezi ile 29 kilometre uzunluğundaki hattın da bakımını gerçekleştirdi.
KIRIKKALE
Kırıkkale’de 21 dağıtım merkezinin bakımı yapılırken 2 bin 251 adet aydınlatma armatürü de kontrolden geçirildi. Kentte, 14 kilometrelik hattın ve 2 panonun da bakımı gerçekleştirildi.
KASTAMONU
Kastamonu’da 2016’nın nisan ayında 300 adet aydınlatma armatürü kontrolden geçirildi. 43 dağıtım merkezinin bakımının yapıldığı kentte 2 trafo da yenilendi. Başkent EDAŞ Kastamonu’da ayrıca 13 kilometrelik hat ile 12 panonun da bakımını gerçekleştirdi.
Nisan ayında bakım ve yenileme çalışmalarına öncelik veren Başkent EDAŞ’ın elektrik dağıtımı yaptığı illerde yatırımlarını devam ettireceği kaydedildi.