Ankara’da Nata Vega Outlet Alışveriş Merkezi’nin içinde bulunan Türkiye’nin en uzun tünel akvaryumu Kurban Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.
5 milyon litre su kapasitesi ile 12 bin sualtı canlısına ev sahipliği yapan Aqua Vega Akvaryum, Kurban Bayramı’nda da büyük küçük her yaştan insanın ziyaret akınına uğradı. Aqua Vega Akvaryum Türkiye’nin her yerinden ziyaretçi ağırlarken, yurt dışından da gelen ziyaretçilerin tercih ettiği mekanların başında geliyor. Köpekbalıkları ile vatozların dansını, palyaço balıklarının gülümseten renklerini, koi balığı besleme seanslarını, nadir bulunur Napolyon balığını, piranhaları ve daha yüzlerce çeşit canlı türünü yakından görme fırsatı ile Aqua Vega Akvaryum, ziyaretçilerine denizi olmayan Ankara’da eğlenceli bir gün geçirme seçeneği sundu. Beslenmeden bir yıl boyunca yaşayabilen ve 475 milyon yıldan fazla bir süredir dünya üzerinde evrim geçirmeden yaşayan en eski canlı türlerinden biri olan mavi kanlı at nalı yengeci akvaryum misafirlerini tarih öncesi dönemlere götürüyor. Dünyanın farklı birçok bölgesinden getirilen zehirli yılanlar, akrepler, tarantulalar gibi 250 çeşit sürüngenin egzotik bir sunumla ziyarete açıldığı Adrenalin Dünyası da meraklılarından tam not almaya devam ediyor.
Okyanustan Nata Vega Outlet’e uzanan tünel
Akvaryumda yaşamını sürdüren ve tehlike anında kendini şişirerek dikenleriyle savunmaya geçen balon balığı ile anavatanı Hint Okyanusu olan sarı kuyruklu palyaço balığı, özellikle çocukların en çok ilgi gösterdiği balık türleri arasında yer alıyor. Dünyanın en zehirli canlılarından olan zehirli altın ok kurbağaları, dev albino burma pitonu, tehlike anında tıslayarak düşmanını korkutan ve boyu 8 santimetreye kadar uzanan dev Madagascar hamam böceği, adını ensesindeki tek göze benzeyen deseninden alan tek gözlü kobra ve daha birçok canlı türü Adrenalin Dünyası’nda misafirlerini ağırlıyor.