Pursaklar Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sonucu ilçede yeni bir halk kütüphanesi hizmete sunulacak.
Mülkiyeti Pursaklar Belediyesi’ne ait olan ve şu an Kaymakamlık olarak kullanılan bina imzalanan protokolle 25 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne bedelsiz olarak tahsis edildi. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar arasında imzalanan protokol ile mevcut Kaymakamlık binası İlçe Halk Kütüphanesi olarak hizmet verecek. Projesi Pursaklar Belediyesi tarafından hazırlanacak olan İlçe Halk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak.
Amaçlarının ilçe halkının kütüphane ihtiyacını karşılamak olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Güzel bir proje ile ilçemizin merkezinde bulunan ve bizim de ilk belediye binamız olan yeri kütüphane yapacağız. Hemşehrilerimiz buradan en iyi şekilde istifade edecek" şeklinde konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar da Başkan Çetin’in jestine teşekkür ederek imzalanan protokolün hayırlı olmasını diledi. Protokol sürecinin tamamlanmasının ardından Pursaklar Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü binayı teslim edecek.