Ankara’nın Kazan ilçesinde bulunan Tahsin Şahinkaya İlkokulu ilginç bir projeye imza attı. Öğrenci ve velileri okulda buluşturan okul yönetimi, onları birlikte sınava tabi tutarak bilgilerini değerlendirdi.
Etkinliğe katılarak çocuklarıyla aynı sıraları paylaşan veliler, yıllar önce oturdukları sıralarda anılarını tazeledi. Sınava giren velilerin heyecanı yüzlerinden okundu. Yalnızca veli toplantılarında anne babalarını sıralarda otururken görmeye alışan çocuklar ise, biraz şaşkınlık yaşasalar da sınav stresi ve heyecanını velileriyle paylaşmaktan mutluydular.
Proje kapsamında öğrenci ve veliler 100 temel eser ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kitaplardan birini seçerek okudu ve sınava tabi tutuldu. Sınavlarda öğrenci ve velilere okudukları kitapların içeriğiyle ilgili toplam 20 soru soruldu. Projeye 260 veli ve öğrenci katıldı. Sınav sonucunda velilerin öğrencilerden daha başarılı olmaları dikkat çekti.
Okul Müdürü Sonay Demirel, bu projeyle velileri okula çekerek hem kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, hem de okul veli dayanışmasını artırmayı planladıklarını belirterek, projeyi gelecek yıllarda da devam ettirmeyi planladıklarını söyledi.
Dereceye giren öğrenci ve veliler, Kaymakam Murat Duru’nun katıldığı törende altın ile ödüllendirildi.