Altındağ Belediyes Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ Belediyesi parasının tamamını Altındağlıların yaşam kalitesini artırmak için harcıyor. Geçirmiş olduğumuz zorlu dönemlere rağmen, değişen ve güçlenen yapımızla, kaliteli hizmet ve kurumsal yönetim anlayışımızı devam ettirerek, Altındağ’a, Ankara’ya ve Türkiye’ye değer katmaya devam edeceğiz" dedi.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Cemil Meriç Kültür Salonu’nda düzenlenen organizasyonda katılımcılarla devam eden projeleri paylaştı.
"BİR ALTINDAĞ MASALI"
Gerçekleştirilen organizasyonla 2015 yılında yapılan tüm çalışmaları anlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 2016 yılının projeleri hakkında da bilgi verdi. “Masal” temalı sunumu ile dikkat çeken Tiryaki, “Bir Altındağ Masalı”nın gerçek kahramanlarının Altındağ’ın güzel insanları olduğunu söyledi.
Tiryaki, Ankara’da ilk kez Altındağ Belediyesi tarafından kullanılan özel tasarım sahnede 3 boyutlu bir sunum gerçekleştirdi. Drama gösterisi ile başlayan programda Altındağ Belediyesi’nin 10 yılda gerçekleştirdiği çalışmaların anlatıldığı kısa bir film sunuldu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Ankara Milletvekilleri Nevzat Ceylan ve Vedat Bilgin, Ak Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, eski milletvekilleri ve bakanlar ile Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel’in yanı sıra üst düzey bürokratların, üniversite rektör ve dekanlarının, sivil toplum örgüt temsilcilerinin, Altındağlı muhtar, okul müdürü, öğretmen ve vatandaşların katıldığı program kokteylle başladı.
"2015 YILINI DEV YATIRIMLARLA TAMAMLADIK"
Organizasyonda konuşan Tiryaki, Altındağ Belediyesi’nde uygulanan değişim yönetimi modeli ile belediyenin 10 yılda geldiği durumu anlattı. “2015 yılını da dev yatırımlarla tamamladık” diyen Tiryaki,  2015 yılında yapımına başlanan, açılışı yapılan ve yapımı devam eden tüm projeleri katılımcılarla paylaştı.
"ALTINDAĞ’DA ARTIK GÜLEN MUTLU YÜZLER VAR"
“Bir Altındağ hayalim vardı, masal gibi” ifadesini kullanan Tiryaki, “Altındağ Belediyesi parasının tamamını Altındağlıların yaşam kalitesini artırmak için harcıyor. Geçirmiş olduğumuz zorlu dönemlere rağmen, değişen ve güçlenen yapımızla, kaliteli hizmet ve kurumsal yönetim anlayışımızı devam ettirerek, Altındağ’a, Ankara’ya ve Türkiye’ye değer katmaya devam edeceğiz. Geçmişte Altındağ’da olmayan pek çok şey artık Altındağ’da var. Altındağ’da artık gülen mutlu yüzler var. Gelecek için hayal kuran insanlar var. En önemlisi gönüllerde umut var. Kuşkusuz Altındağ’ın tüm sıkıntıları bitmedi. Çözülmesi gereken daha pek çok sorun var. Ancak insanların gönlüne ekilen umut tohumu Altındağ’da yeşermeye, problemlerin çözülebileceğine dair inanç artmaya başladı. İşte bu inanç, son 11 yılda bize “yapılamaz” denilenleri yaptırdı, “değişemez denilenleri değiştirdi” diye konuştu.
ÇİNÇİN BUGÜN BAMBAŞKA BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU
2015 yılında gerçekleştirilen yatırımları anlatan Tiryaki, kentsel dönüşüm alanında farklı metotlar uyguladıklarının altını çizerek 10 yıldır Altındağ’da on binlerce kaçak yapı yıktıklarına söyledi. Yıllardır Altındağ’ın kanayan yarası durumunda olan mülkiyet problemini çözdüklerini, insanları arsa sahibi yaparak, ev sahibi yaptıklarını ifade eden Tiryaki, geçmişte insanların araba ile dahi geçmekten çekindiği Çinçin’in bugün bambaşka bir görünüme kavuştuğunu ve Çinçin’e yapılan kültür merkezi ve 2 yüzme havuzu inşaatının da bittiğini açıkladı.
"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"
Karapürçek, Ali Ersoy, Beşikkaya, Feridun Çelik ve Başpınar Mahalleleri’nde yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezleri’ne ilk etapta 2 tane daha ekleneceğini, toplam sayının ise 20’ye ulaşacağını belirten Başkan Tiryaki, “Bizim görevimiz değil demiyoruz. Altındağ’ın öncelikli ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.
2015 yılında Altındağ’ın farklı mahallelerine 9 büyük park daha kazandırdıklarına dikkat çeken Tiryaki, 2016 yılında ise 9 parkın daha yapımına başlanacağını söyledi.
Tiryaki, Altındağ’a 11 anaokulu, 16 gençlik merkezi, 24 kadın eğitim kültür merkezi kazandırdıklarını hatırlatarak, "Şu anda bir okul inşaatının devam ediyor, bir gençlik merkezi ile bir kadın kültür merkezi inşaatıda tamamlanmak üzere. Beşikkaya mahallesine ise bir kütüphane yaptık ilgi görmesi halinde her mahalleye bir kütüphane yapmak istiyoruz, çocukların cep telefonları, tabletler yerine kitaba dokunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
ALTINKÖY’E BÜYÜK İLGİ
Altındağ Belediyesi’nin dev yatırımı Altınköy Açık Hava Müzesi , katılımcıların büyük beğenisini topladı. 650 dönümlük bir arazide köprüleri, dereleri, yel ve su değirmenleri, ilkokulu, çamaşırhanesi, köy evleri, bostanı, meydanı, kahvesi, bakkalı  ile ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkardıklarını söyleyen Tiryaki, 2016 yılında müzenin 1000 dönüme büyütüleceğini, Altınköy’e at ahırı ve manej ekleneceğini de açıkladı.
2016 PROJELERİ
2016 projelerini anlatan Tiryaki, "4 mahalleye kapalı pazar yeri, bir buz pateni sarayı, büyük bir kültür merkezi, iki mahalleye anaokulu, iki mahalleye cami, iki mahalleye aile sağlık merkezi, iki mahalleye spor tesisi ve 9 mahalleye büyük parklar yapacağız. Bugüne kadar yapacağız dediğimiz tüm projelerimizi çok şükür yaptık. 2016’da büyük projelerle Altındağlıların yüzünü güldüreceğiz inşallah” diye konuştu.
Organizasyonda konuşma yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise belediyelerin önemini vurgulayarak, Tiryaki’yi çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Özhaseki, Altındağ Belediyesi’nin Türkiye’deki en iyi örneklerden biri olduğunu da dile getirdi.