Çankaya Belediyesi ve SERÇEV’in ortaklaşa düzenlediği 10-16 Mayıs Engelliler Haftası şöleni Biz Olmada Asla, Sakarya Caddesi’nde renkli gösterilerle başladı.
Ç’engel Atölye Ritm Grubu davullarla Kızılay’daki tüm vatandaşları etkinliğe çağırırken, sahnedeki SERÇEV Korosu Konseri, Sakarya Caddesi’ni şölen alanına çevirdi.
Çankaya Belediyesi’nin, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını sağlamak için çeşitli kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla düzenlediği ‘Biz Olmadan Asla Şenliği’ Sakarya Caddesi’ndeki Ç’engel Kafe önünde düzenlenen konserle başladı.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliklerinin ilki olan ve FlashMob (Birbirini tanımayan insanların sosyal ağlar üzerinden, amacı genelde eğlence olan bir eylem için buluşması) ile duyurulan müzik ve dans şöleni, Ç’engel Atölye Ritim Grubu’nun, davullarla Kızılay’daki tüm vatandaşları etkinliğe davet etmesi ile başladı. Tamamı engellilerden oluşan grup üyeleri, caddenin üç farklı noktasından çaldıkları davullarla Çankaya Belediyesi önündeki konser alanına yürüdü.
İzleyicilerin ve Sakarya Caddesi esnafının büyük beğenisini kazanan sokak gösterisinin ardından, sahneye Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) korosu çıktı. Popüler müzik ve türkülerle süslü repertuarlarıyla izleyicilere unutulmaz bir konser veren serebral palsili çocuklar, izleyenlerden tam not aldı.
Büyük beğeni toplayan etkinlik, Ç’engel Atölye Ritm Grubu’nun “Doğa” temalı müzik ve dans gösterisiyle son buldu.