Ankara Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında askeri kışla ve birlik önlerinde bekletmeye başlattığı hafriyat dolu kamyon ve iş makinelerini kaldırdı.
Demokrasi nöbetinin sona ermesinin ardından toplam 470 kamyon ve 270 iş makinesi dün gece çekildi Ankara Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında askeri birlik ve kışlaların önünde bekletmeye başlattığı hafriyat dolu kamyon ve iş makinelerini kaldırdı. Demokrasi nöbetinin sona ermesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi dün gece Ankara genelinde, başta Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler olmak üzere, Mamak Orgeneral Eşref Akıncı Kışlası (4. Kolordu Komutanlığı), Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı gibi askeri kışlalarla, Çankaya Başbakanlık Konutu, TÜRKSAT ve TRT önünde beklettiği hafriyat dolu toplam 470 kamyon ve 270 iş makinesini çekti.
Başkan Melih Gökçek, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında, Büyükşehir Belediyesi’nin polis ile işbirliği yaparak darbeye karşı Belediye çalışanlarının, Belediye’ye ait kamyon ve iş makineleriyle polisin istediği yönlere giderek, yolları ve kışla önlerini kapatarak darbe girişiminin önlenmesinde büyük katkıları olduğunu belirtti. Gökçek, Büyükşehir’e ait kamyon ve iş makinelerinin, kışlaların önünden çekilmesi için demokrasi nöbetinin finalini beklediklerini ve dün gece yarısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde demokrasi nöbetinin finalinin yapılmasıyla, askeri kışla ve birliklerin önünden kamyon ve iş makinelerinin kaldırıldığını söyledi. Bazı noktalarda bekleyen kamyonlar hariç, askeri kışlalar ve birliklerle TÜRKSAT ve TRT önünde bekleyen kamyon ve iş makinelerinin kaldırıldığını belirten Başkan Gökçek, “Ankara halkının darbe girişimin önlenmesinde büyük katkıları oldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Başbakanlık’ta, Kızılay’da, sonrasında Akıncılar Üssü’nde tankların defedilmesi konusunda Ankara halkıyla demokrasiye yaptığımız katkı yadsınamaz” dedi.