Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yardım talebini geri çevirmeyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Siirt İl Emniyet Müdürlüğüne bariyer ve çocuk oyun grubu, Düzce’nin Akçakoca ilçesine de kent mobilyaları ve çevre düzenlemesi yardımı yapacak.
Büyükşehir Belediyesi, Litvanya’daki “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği” ile Tataristan’daki “Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı” toplantılarına da katılacak.
Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde, Siirt İl Emniyet Müdürlüğünden gelen talep mektubu okundu. Mektupta, beton bariyerlere, personel lojmanlarında kullanılmak üzere çardak, kamelya, çocuk oyun grubu ve çöp konteynerine ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Söz konusu taleplerin yerine getirilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.
Akçakoca Belediyesinden gelen yardım talebinin de okunduğu toplantıda, yaz aylarında turizm nedeniyle nüfusu yaklaşık 6 kat artan ilçeye, kent mobilyaları (saat kulesi, süs havuzu, çocuk oyun grubu, elektrik direği gibi) malzeme yardımı ile çevre düzenlemesi yapılması oy birliğiyle kararlaştırıldı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Bala Pazar ve Festival Alanının kullanımı için ihtiyaç duyulan pazar tezgahlarının da büyükşehir belediyesi tarafından temin edildi, alanın işletilmek üzere tüm mal, malzeme ve ekipmanlarıyla birlikte Bala Belediyesine devredilmesi benimsendi.