Büyükşehir Belediyesi, bulvar, cadde, rekreasyon alanı ve parklarda bulunan 400 süs havuzunu dip köşe temizlerken, deforme olan havuzların da bakımını yapıyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, kent içerisindeki havuzlarda suyun daha çabuk kirlendiğini ve yosunlandığını, ağaçlardan düşen yaprak ve dalların da etkisiyle sularının berraklığını yitirdiğini belirterek, bu nedenle sayısı artırılan ekiplerle, 20 günde bir tam temizlik ve bakım yapıldığını söyledi.
Ana arter ve bulvarlar üzerinde bulunan havuzların bakımları ve temizliği de trafiği engellemeyecek şekilde programlanarak temizleniyor.
Büyükşehir ekipleri, yıllar boyunca kullanılmaktan deforme olan havuzların zeminleri ile fıskiyelerin bakımlarını yapıyor. Bu kapsamda Ankara genelinde bulunan irili ufaklı 400’e yakın havuzda, ışık ve fıskiye sistemleri onarma, zemin sağlamlaştırma gibi işlemler yapılıyor.
Esertepe Parkı, Göksu Parkı, Gökçek Parkı gibi rekreasyon alanları ve parklarda bulunan havuzların temizlik ve bakımı tamamlanırken, bazı arızalı havuzların onarımları da hızlı bir şekilde sürdürülüyor.