Çalışanların daha verimli ve kaliteli hizmet sunabilmesini sağlayan hizmet içi eğitim programlarına büyük önem veren Çankaya Belediyesi, “Taciz Yoluyla Yıldırma-Mobbing”e karşı bir bilgilendirme semineri düzenledi
Çankaya Belediyesi, çalışanların hizmet içi eğitimini aksatmıyor. Hizmet üretilen alanlara ilişkin mesleki eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişim konusunda da eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenleyen Çankaya Belediyesi, son olarak iş dünyasında sık rastlanan ancak tanımı ve yaptırımı kanunlarımıza son dönemde giren mobbing (taciz yoluyla yıldırma) hakkında bir eğitim yaptı.
Uzman Cihangir Yıldırım tarafından verilen eğitimde mobbingin tanımı, nasıl başladığı, çalışan üzerindeki kısa, orta ve uzun vadeli etkileriyle kurumdaki iş barışını ve verimi nasıl etkilediği anlatıldı. Mobbinge mağdurlarının neler yapabileceklerini, hangi kurumlara başvurabileceklerini ve işyerlerinde mobbing engellemek için kurumsal düzeyde atılması gereken adımları da aktaran Yıldırım, taciz yoluyla yıldırmaya iş dünyasında sık rastlandığını ancak pek çok çalışanın maruz kaldığı muamelenin mobbing olduğunu bilmediğini kaydetti.
Yaklaşık 2 saat süren eğitimde soruları da yanıtlayan Yıldırım, iş barışının sağlanabilmesi için atılması gereken adımları da aktardı.