Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği tarafından Ümit Seylan’ın anısına hazırlanan belgesel film gösterimine ev sahipliği yaptı.
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), 10 Ekim 2015 günü Ankara Garı önünde “Barış Mitingi” katılımcılarına yönelik yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ümit Seylan’ın anısına çekilen “Ankara’nın Karası - Qira Engere” belgesel film gösterimine ev sahipliği yaptı.
Patlama anından görüntülerin de yer aldığı filmde ailesi Ümit’i anlattı. Olay sonrası yaşadıkları acıları da belgesel aracılığıyla paylaşan aile fertleri adına bir konuşan Amca İhsan Seylan, Ümit’in ailesi için çok önemli olduğuna işaret ederek, Ankara’da, İstanbul’da, Cizre’de patlayan bombalarla yaşamını yitiren her bir insanın birbirinden kıymetli olduğunu ve barış talebiyle yola çıkanların başaracağını söyledi.
Sivas’tan sonra peş peşe katliamların yaşanmasından ders alınarak örgütlenmek gerektiğine inandığını belirten CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, “Ölümlerin sıradanlaştırılmasına karşı durarak, savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceğiz” dedi.
Belgeselin genç yönetmeni Salih Süleymani, “Bu acılar karşısında geride kalanlara ne denir bilemiyorum. Düşünün ki, bir anne okula gönderdiği oğlunun cenazesini tek parça ister hale gelmiş. Birini yad etmeden diğerinin acısının yaşandığı bir coğrafyadayız, çok acı birikti ve bu acıları belgesellerle anlatmak mümkün değil” şeklinde konuştu.