Çankaya Belediyesi Eşli Danslar Topluluğu (ÇABED) 7’den 70’e dansa gönül vermiş insanların buluşma noktası olurken geleceğin dansçı adaylarının yetiştiği merkez olmaya devam ediyor.
Çankaya Belediyesi Eşli Danslar Topluluğu (ÇABED) minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkinler kategorisinde 750 dansçısıyla dansa gönül vermiş insanları buluştururken geleceğin dansçılarını da yetiştirmenin gururunu yaşıyor.
Salsadan tangoya, rumbadan valse, zumbadan sirtakiye kadar birçok popüler dansı başarıyla icra eden dansçılar, katıldıkları ulusal ve uluslararası müsabakalarda elde ettikleri derecelerle de adlarından söz ettiriyor. Kurulduğu 2012 yılından bu yana 13 eğitmeniyle çok sayıda yetenekli dansçı yetiştiren ÇABED, Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun organize ettiği turnuvalarda Çankaya’nın adını geniş kitlelere duyuruyor.
Son olarak İstanbul’da düzenlenen ve 10-14 yaş arası gençlerin mücadele ettiği salsa dans yarışmasında ÇABED adına yarışan Elif Sude Yılmaz ve Kaan Göksel çifti 3’üncü olarak Çankaya’nın gururu oldular.
AİLECEK DANS EDİYORLAR
Son salsa dans yarışmasında partneri 11 yaşındaki Elif Sude Yılmaz ile dereceye giren ve bronz madalya kazanan 12 yaşındaki Kaan Göksel’in anne ve babası da ÇABED’te dans ediyor. ÇABED’te 3 senedir dans eden Elif Sude Yılmaz’la 1,5 sene önce yolları kesişen Kaan Göksel’in annesi Asuman ve babası Selman Göksel de ÇABED’te dans etmenin mutluluğunu yaşıyor.
KIZIMI DANS EDERKEN GÖRÜNCE DÜNYALAR BENİM OLUYOR
ÇABED’in genç dansçılarından birisi de 13 yaşındaki Berfin Kayalar oldu. Kızı Berfin’i provalarda yalnız bırakmamaya özen gösteren Meltem Kayalar, 4,5 yaşında bale ile dansa başlayan kızını dans ederken görmesinin mutluluğunu ’dünyalar benim oluyor’ sözleriyle ifade ediyor.