Çankaya Belediyesi tarafından 19 Mayıs 2015’te Kuğulupark ve ardından belediye hizmet binası çevresi ile Ahlatlıbel ve Lozanpark’ta hizmete sunduğu internet erişiminden çok sayıda vatandaş yararlanıyor.
Ankaralılar’ın yoğun bir şekilde kullandığı şehrin parklarında verilen hizmetin ücretsiz olması, özellikle hafta sonları parkları dolduran vatandaşlardan tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Çankaya Belediyesi’nin Türk Telekom işbirliği ile sunduğu hizmetten herkes yararlanabiliyor. Wi-fi ağına bağlanıp belediyenin sitesinden kayıt yaptıran vatandaşlar, operatör tarafından kendilerine gönderilen şifre ile kolayca erişim sağlayabiliyor. Vatandaşlar, ilk girişlerinde yaptıkları bu işlemi sistem tarafından tanındıktan sonra bir dahaki girişlerinde tekrar işlem yapmak zorunda kalmıyorlar. Parklarda, ortalama olarak 20 Mbit hızında erişim sağlanabiliyor.
Ücretsiz wi-fi hizmetini diğer parklarda da yaygınlaştırma çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, Kuğulupark, Çankaya Belediyesi Hizmet Binası, Ahlatlıbel ve Lozanpark’ın ardından iki büyük park için de çalışmalara başladı. Çansera Kent Bahçesi ile Ahmed Arif Parkı’nda da altyapı çalışmaları başladı.