Çankaya Belediyesi bünyesinde bulunan ve gerçekleştirdiği çeşitli aktivitelerle birçok Çankayalıya sosyalleşme imkanı sunulan Çankaya Evlerinde Halk Müziği tınıları yankılanıyor.
Gerçekleştirdiği aktiviteler ve kurslarla genç yaşlı birçok Çankayalıya sosyalleşme imkanı sunulan Çankaya Evlerinde Halk Müziği korosu önemli bir yer tutuyor. İngilizceden bilgisayara, dekoratif ahşap boyamadan resim kursuna kadar birçok kursu vatandaşlarla buluşturan Çankaya Belediyesi, müzikle iç içe olmak isteyenleri de koroda buluşturuyor. Çankaya Evi Türk Halk Müziği korosunda müzik yapan Çayyolu sakinleri, sezon sonunda gerçekleştirecekleri büyük konsere hazırlanıyor.
Ekim ayı başında şef Battal Kılıçaslan yönetiminde çalışmalarına başlayan ve 68 koristin çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Bağlamada Cemal Gazeloğlu, neyde Sedat Sav ve bendirde Ayla Özben’in eşlik ettiği koro Nisan ayı sonuna kadar çalışmalarına devam edecek. Serpil Yıldız’ın başkanlığını yaptığı koro üyeleri, sezon sonunda huzurevlerinde verecekleri konserin heyecanını yaşıyorlar.
“Halk müziğinin profesörü olacağım”
Çayyolu Çankaya Evi Türk Halk Müziği korosu üyelerinden biri olan Prof. Dr. Ali Akdeniz, hekimlikte gösterdiği başarının bir benzerini burada göstermek istediğini söyledi. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden emekli olan ve 32 yıllık çalışma hayatının 26 yılını profesör olarak insanlara hizmet vermekle geçirdiğini belirten Akdeniz, “Özümüze dönmenin en güzel yollarından birisi olan Halk Müziği ile kendimizi buluyoruz” dedi.
“Arkadaşlarımın tavsiyesiyle geldim”
Arkadaşlarının tavsiyesiyle geldiği koronun müdavimlerinden birisi olduğunu dile getiren Fransızca Öğretmeni Aycan Tuncer, “Haftanın 4 günü mesleğim olan öğretmenliği icra ediyorum. Boş günüm olan Pazartesi ise gönül verdiğim Halk Müziği ile koroda arkadaşlarımla bir araya geliyorum. Bize bu imkanı sunan Başkanımıza teşekkür ederim” diye konuştu.