Çankaya Belediyesi’ne bağlı hizmet veren ’Çankaya Evleri’nin ürünleri görücüye çıkıyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Bu kurslarda öğrenilen her bilgi, üretilen her eser bizim için mutluluğun kaynağı" dedi.
Çankaya Belediyesi’nin büyük projelerinden Çankaya Evleri’nde yıl sonu etkinlikleri devam ediyor. İlçe genelinde hizmet veren 21 Çankaya Evi’nde kişisel gelişim, hobi ve meslek edindirme kurslarına giden binlerce Çankayalı, yıl boyu öğrendiklerini ve edindikleri becerileri dostları ve öğretmenleriyle paylaşmak için eserlerini görücüye çıkarıyor. Yabancı dilden ahşap boyamaya, nakıştan bilgisayara kadar birçok alanda yıl boyunca eğitim alan Çankayalıların emekleri yıl sonu sergileri ile vatandaşlarla buluşuyor.
Çiğdem, Yüzüncüyıl ve Cebeci Çankaya Evleri’nde düzenlenen yıl sonu sergileriyle başlayan etkinlikler, Emek ve Bademlidere Çankaya Evleri’nin yıl sonu programlarıyla devam etti. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya’nın her noktasına eşit, ayrımsız ve kaliteli hizmet götürmek için yola çıktıklarını ifade ederek, "Hesap vereceğimiz ve önünde eğileceğimiz tek mecranın halkımız olduğunu bilerek hiç durmadan çalışıyoruz" ifadesini kullandı.
"EMEĞİNİZE SAĞLIK"
Yılsonu etkinliklerine katılan ve hem kursiyerlerle hem de vatandaşlarla biraraya gelen Taşdelen, Çankaya Halk Eğitim Merkezi ile güzel bir işbirliği yürüttüklerini ve çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi. Emek Çankaya Evi kursiyerlerinin emeklerinin beğeniye sunulduğu resim ve fotoğraf sergisini çok beğendiğini ifade eden Taşdelen kursiyerlere, "Bu kurslarda öğrenilen her bilgi, üretilen her eser bizim için mutluluğun kaynağı. Kendinizi mutlu edecek etkinliklere Çankaya Belediyesi’nin aracılığıyla ulaşmayı tercih ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Emeğinize ve yüreğinize sağlık" dedi.
"KURSLARIN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ"
Taşdelen, Bademlidere Çankaya Evi’nde ağırlıklı olarak çocuklara yönelik etüt eğitimi verildiğini hatırlatarak, "Burayı, gelecek yıl içinde daha büyük ve modern bir şekilde yeniden inşa etmeyi düşünüyoruz. Planlarımızı buna göre yapıyoruz. Çocukların aldığı kaliteli ve bilimsel eğitimin yanı sıra sayısı şimdilik az olan yetişkinlere yönelik kursların sayısını da artıracağız" şeklinde konuştu.
Etkinliğe katılan vatandaşların bölgelerinde belediye otobüsü ve toplu taşıma sorunu olduğunu iletmesi üzerine konunun Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu dile getiren Taşdelen, "Sizler Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçin. Biz de belediye olarak sizin için başvuruda bulunalım, bu sorunu birlikte çözmeye çalışalım" açıklamasında bulundu.
Gösterilerin ardından sergileri tek tek gezen Taşdelen, eserleri bulunan kursiyerlerle çalışmaları hakkında sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Etkinliğin bitişinde çocuklara Çankaya Belediyesi Çocuk Kitapları Serisinin ’Tükenmez Hayatlar’ adlı seti dağıtıldı.