Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katılımıyla Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’in merkez ilçelerinden Dongcheng ile gerçekleştirilen ’Kardeş Şehir Anlaşması’nın ilk icraatları için karşılıklı müzakereler başlıyor.
Çankaya Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’in merkez ilçelerinden Dongcheng ile yapılan Kardeş Şehir Anlaşması kapsamında teknik ve sosyal anlamda işbirliğine başlıyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in gerçekleştirdiği ziyaretle yapılan Kardeş Kent Anlaşması’nın ilk icraatları için görüşmeler 20-23 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. 41 bin 84 kilometrekarelik alanda 17 alt bölge ve 187 komüne sahip olan Dongcheng’in, başkent Pekin’in merkezi olması, siyasete, ticari faaliyetlere ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapması açısından Çankaya ile benzer özellikler taşımasının iki belediye arasındaki işbirliğine olumlu yansıması bekleniyor.
5. Pekin Wangfujing Uluslararası Marka Festivali ve Dongcheng Belediyesi Kardeş Kentler Buluşması adı altında gerçekleştirilecek etkinlik, 20-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Bu etkinlikte Kardeş Kentler Buluşuyor oturumunda Çankaya Belediyesi, Çin, Güney Kore, Peru, Belarus ve Malta’dan kent ve belediyelerin yer aldığı panelde bildiri sunarak, "Yeni Nesil Belediyecilik" kavramı ve "Sağlıklı Kent Çankaya" üzerine bir sunum gerçekleştirecek.