Çankaya Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümünü kutlamak amacıyla Anıtkabir’e yürüyüş düzenleyecek. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tüm Ankaralıları kutlamalar kapsamındaki etkinliklerde birlikte olmaya davet etti.
Atatürk’ün başkomutanlığında yapılan “Büyük Taarruz”un başarıyla sonuçlanmasıyla işgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesini ifade eden 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, yürüyüşle başlayacak. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan herkesin katılımına açık olan ‘Büyük Zafer Yürüyüşü’, 18.30’da Kızılay’da başlamasının ardından Anıtkabir’de sona erecek. Kutlamalar kapsamında, Karadeniz’in güçlü sesi Volkan Konak’ın Anıtpark’ta vereceği konser ise 20.30’da başlayacak.
“Atatürk’ü minnetle anıyorum”
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnetle andığını belirterek, “Tüm vatandaşlarımızı ulusumuzun büyük zaferi olan 30 Ağustos’u birlikte kutlamaya davet ediyorum” dedi. 30 Ağustos’un Cumhuriyet ve demokrasi tarihinin başlangıcı olduğunu, birlik ve beraberlikle kazanıldığını belirten Taşdelen, Türkiye’nin içinden geçtiği zor günleri de birlik ve beraberlikle atlatacağını vurguladı.