Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Çocuklarımızın yaz tatilinde Vincent Van Gogh’tan, Leonardo da Vinci’ye, William Shakespeare’den Albert Einstein’a kadar ünlü bilim ve sanat insanlarıyla tanışmasını istedik" dedi.
Çankaya Belediyesi binlerce çocuğa ulaştırdığı ’Bilim Hikayeleri Serisi’ ve ’Tükenmez Kitaplar’ın ardından dünyaca ünlü bilim ve sanat insanlarının hayatını konu edinen ’Tükenmez Hayatlar’ kitap serisinin dağıtımına da başladı. Çocuklar Kuğulupark’ta kurulan çadırlarda yapılan atölye çalışmalarında sanat ve bilim insanları ile tanıştı.
"ÇOCUKLARIMIZIN ÜNLÜ BİLİM VE SANAT İNSANLARIYLA TANIŞMASINI İSTEDİK"
Kuğulupark’ta gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Çocuklarımızın yaz tatilinde Vincent Van Gogh’tan, Leonardo da Vinci’ye, William Shakespeare’den Albert Einstein’a kadar ünlü bilim ve sanat insanlarıyla tanışmasını istedik" dedi.
Tek amaçlarının bilimin ışığında ve Mustafa Kemal’in yolunda çocuklar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Taşdelen, "Atatürk’ün de dediği gibi, ’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’ Bizler Mustafa Kemal’in ilçesi olan Çankaya’da çocuklarımızı böyle yetiştirmek istiyoruz" ifadesini kullandı.
Taşdelen, atölye çalışmalarının yapıldığı çadırları gezerek çocuklara eşlik etti.
ÇOCUKLAR EĞLENEREK ÖĞRENDİLER
Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya ve CHP İlçe Başkanı Selçuk Dereli’nin de katıldığı etkinlikte, "Işığın Peşinde Einstein", "Shakespeare’in Yeryüzü Tiyatrosu", "Van Gogh’un Renkleri", "Leonardo’nun Kanatları Var", "Beethoven’a Kulak Ver", "Gaudi’nin Düşten Şehri" isimli çadırlar kuruldu. Çocuklar, resim, müzik, mimari, tiyatro gibi çalışmalara katıldığı çadırlarda, eğlenerek öğrendi.
Etkinlikte, Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu eğitmenlerinden bir yıldır piyano dersi alan 10 yaşındaki Tuna Karakaya’nın verdiği konser dikkat çekti. 10 yaş ve üstü çocuklar için hazırlanan kitapların tanıtım etkinliğinde, çocuklar ’Bin Çocuk Korosu’ eğitmenlerinden Vedat Şanlı’nın bestelediği ’Tükenmez Hayatlar’ şarkısıyla dans etti.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in Kuğulupark’ta ilk dağıtımını yaptığı kitaplar, yaz tatiline kadar gezici araç ile okullarda ve köylerde çocuklara ulaştırılacak.