Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu olma özelliği taşıyan, yüz dünya ülkesinde örgütlü Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, "Türkiye ile İsrail’in son yıllarda aralarındaki gerginliğe son vererek antlaşmaya varmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.
Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Ankara’da katılmış olduğu bir program çıkışı gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı. Ferudun Cevahiroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin İsrail Devleti ile aramızda son yıllarda gerginlik yaşadığımız İsrail Devleti ile uzlaşma sağlamasını ve ilişkilerimizin normalleşme sürecine girmesini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti İsrail Devleti Ortadoğu’da tarihten bu yana müttefik devletlerdir. İnanıyorum ki dış politika da aynı normalleşme diğer komşu devletlerde de gerçekleşecektir" dedi.
Ferudun Cevahiroğlu Gençlik ve Spor Konfederasyonu "Yönetim kurulu olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin almış olduğu kararların sonuna kadar destekçisiyiz" dedi.