Çankaya Belediyesi’nin Anadolu Sanat Tarihçileri Derneği ile birlikte düzenlediği “Müzeler Haftası” etkinliğine katılan çocuklar, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde kil tabletlere çivi yazısı uygulaması yaptı.
Kütükçü Ali Bey İlkokulu öğrencileri, Çankaya Belediyesi’nin Anadolu Sanat Tarihçileri Derneği ile birlikte düzenlediği “Müzeler Haftası” etkinliğinde, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde tarihle bir araya geldi.
Gezide, “Uygarlık Nedir?”, “Eski Eser Nedir?”, “Arkeolog ve Sanat Tarihçi Ne İş Yapar?” “Müzelerin Önemi” gibi başlıklı konularda bilgiler alan öğrenciler, arkeolojik eserleri Paleolitik Çağ’dan başlayarak günümüze kadar kronolojik sırayla görme olanağı buldu. Anadolu’da yaşamış ve iz bırakmış uygarlıklar hakkında farkındalık kazanmaları sağlanan öğrenciler, kendilerine verilen kil tablet ve çivi yazısı kalemi ile uygulamalı çalışmalara da katıldı.
1997 yılında İsviçre’de 68 müze arasından seçilerek “Avrupa’da Yılın Müzesi” unvanı elde eden Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezen öğrencilere, Anadolu Medeniyetleri Müzesi rehber kitabının bulunduğu çantalar da hediye edildi.