Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği yaz atölyelerine katılan çocuklar, haklarını öğreniyor. Atölye kapsamındaki drama derslerinde “Çocuk Hakları Derneği” kuran çocuklar, özgürlük, adalet, eşitlik gibi kavramlarla da tanışıyor.
Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği yaz atölyelerine katılan çocuklar, drama dersleri kapsamında “Çocuk Hakları Derneği” kurdu. Dikmen Çankaya Evi’ndeki atölyede derneklerinin afişlerini tasarlayan çocuklar, “Bütün çocukların okumaya hakkı var”, “Tüm çocuklar özgürdür”, “Çocuklar kurtulsun” gibi sloganları da kendileri oluşturarak afişlerine ekledi.
Eğitmen Yaprak Özcan Civelek, çocukların drama yoluyla yeteneklerinin geliştiğini belirterek, “Öğrenciler, ders kapsamında düzenlediğimiz çocuk hakları atölyesine de büyük ilgi gösteriyor. Özgürlük, adalet, eşitlik gibi kavramlarla tanışan çocuklar, çocuk hakları konusunda farkındalık kazanıyor” dedi.
Tamamı ücretsiz olan “Öykü ve Şiir”, “Oyunlarla Bilim”, “Matematiksel Oyun”, “İngilizce”, “Gitar”, “Bağlama”, “Dans”, “İşaret Dili” gibi atölyeler Ata, Cebeci, Dikmen, Maltepe, Mimar Sinan, Mürsel Uluç, Umut, Yüzüncü Yıl ve Öveçler Çankaya Evlerinde sürüyor.