Bilgisayar ve internetin her eve girdiği günümüzde Mamaklı anneler hem çocuklarını internetin zararlarından korumak hem de çocuklarına derslerinde yardımcı olmak için bilgisayar başına geçti. Özellikle internet bağımlılığı, şiddet ve cinsellik içeren, uyuşturucu ve madde bağımlılığına özendiren sitelere karşı çocuklarını korumak isteyen anneler Mamak Belediyesi Neşet Ertaş Aile Merkezi bilgisayar kursunda dirsek çürütüyor. Yaşları 18 ile 50 arasında değişen 95 kadın kursiyer katıldığı bilgisayar kursunda öğrenmenin yaşı yoktur dedirterek herkese örnek oluyor.
HER ŞEY MAMAKLI KADINLARIMIZ İÇİN
Neşet Ertaş Aile Merkezi’nin geçtiğimiz yıl hizmete başladığını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Aile merkezlerimiz birer okul gibi hizmet veriyor. Aile merkezlerimizde yalnızca hobi işi kurslar değil aynı zamanda çağın gereklerine yönelik bilgisayar ve ingilizce kursları da düzenliyoruz. Bizleri en çok sevindiren de kadınlarımızın bu kurslara olan yoğun teveccühleri. Her şey Mamaklı kadınlarımız için” dedi.
ARTIK BİLGİSAYARI FİŞİNİ ÇEKEREK KAPATMIYORUM
Bilgisayar kursunda ilk dönemi tamamladıktan sonra ikinci dönemde de eğitim almaya devam eden ve kursiyerlerin abla dedikleri Samiye Bozkur 46 yaşında. 4 çocuğu bulunan Samiye Bozkur’un en küçük çocuğu ilkokul 3’e gidiyor. Kursa geliş amacını dile getiren Samiye Bozkur; “Önceden bilgisayarı açıp kapatmayı bilmezdim, fişini çekerek kapatırdım. Şimdi hem bilgisayar hem de internet kullanmayı öğrendim. Çocuğumun bilgisayar başında neler yaptığını bilmek ve ona derslerinde daha fazla yararlı olmak için buradayım” dedi.
BİLGİSAYAR BİZE DEĞİL BİZ BİLGİSAYARA HAKİMİZ
Öğrenmenin yaşı olmaz dedirten bir diğer kursiyerde Hüsne Aztekin. Kursiyerlerin Hüsne anne diye seslendikleri Hüsne Aztekin 47 yaşında ve 1 çocuk annesi. Hüsne Aztekin; “Daha önce hiç bilgisayar kullanmamıştım. Ancak çocuğum büyüdü ve okula başladı. Bende çocuğumu daha iyi yetiştirebilmek, derslerinde yardımcı olabilmek ve çocuğumu daha doğru şekilde kontrol edip yönlendirebilmek için bu kursa başladım. Artık bilgisayar bize değil biz bilgisayara hakimiz” dedi.
İŞ HAYATINDA DAHA DONANIMLI OLACAĞIM
Kursiyerler arasında dikkat çeken bir diğer isim de Güldane Arslan. 40 yaşında olan ve daha önce muhasebecilik yapan Güldane Arslan ise; “Ben bilgisayar kullanmayı bildiğimi zannediyordum. Word, excell gibi programlarda çeşitli işlemler yapıyordum ancak işten ayrıldıktan sonra bu kursa katıldım ve anladım ki bilgisayar aslında çok büyük bir dünya. Kendimi şimdi çok daha fazla geliştiriyorum ve iş hayatında daha donanımlı olacağım” dedi.